Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Snö

Mumsiga utflyktmuffins

Utflyktsmumset kanske är något av det allra finaste med ett äventyr. Här kommer två recept på magiska matmuffins att ha med sig på nästa tur.


Turtips för nybörjaren

Att gå på turskidor i fjällen är härligare och enklare än du tror. Vintern bygger snöbroar och istäcken över vattendrag och ojämnheter, och gör naturen tillgänglig. I vår turguide får du tips om prylarna, turerna och säkerhet.


Vi testar termosar

En bra termos är ett måste för den som gillar friluftsliv. En kopp rykande kaffe på skidturen, varm choklad med barnen i skogsmulleskogen, en kryddig soppa att värma de frusna paddelhänderna på, användningsområdena är många. Vi har testat tre stora, tre små och tre mattermosar som gärna gör dig sällskap ut i vinter.


Skidlärarens 4 bästa tips för en lyckad skidskola

Varje vinter går 10 000 barn i skidskola med Friluftsfrämjandet. I 85 skidbackar över hela landet får allt från nybörjare till små, och stora, experter möta skidglädje på hemmaplan. Välutbildade och engagerade ledare ger dem den bästa starten på en förhoppningsvis långvarig kärlek till snö och skidåkning.


3 tips när du åker längdskidor med barn

Att åka skidor på längden är ett enkelt sätt att vinteräventyra med sina barn. Följ våra tips så ökar chansen för succé i spåret eller skogen.


Värmande jacka

Den tunna dunjackan har blivit på modet igen och går att hitta i snart sagt varje klädbutik i varierande prisklasser. Om det är en funktionell jacka producerad på ett ansvarsfullt sätt du är ute efter kan en värmejacka med syntetfyllning vara ett bättre val.


Gör din egen äventyrsjuice

Varm som kall är juice en dunderbra utflyktsdryck. Snabb energi och gott – extra roligt blir det när man har gjort sin egen. Här är lite inspiration för ditt egna juicekok.


Bästa matsäckstipsen för vinterturen

Visst är det härligt att hinna riktigt långt över fjället eller genom skogen på sin dagstur på skidor eller snöskor. Men förakta inte värdet av en rejäl lunchpaus. Riktigt god mat kan göra en alldeles vanlig tur helt oförglömlig.


Klä dig rätt

Att vara bra klädd kan vara det som gör turen mer behaglig och trevligare. Lager på lager, d.v.s. flerskiktsprincip fungerar utmärkt och håller dig varm och torr.