Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Mumsiga utflyktsmuffins

Utflyktsmumset kanske är något av det allra finaste med ett äventyr. Här kommer två recept på magiska matmuffins att ha med sig på nästa tur.

Matmuffins med chilismak

6 st

Om du gillar hetta i maten kommer du älska dessa! Superhet brunchfavorit.

250 g keso
2 ägg
1 dl mjölk
100 g smör, smält

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1⁄2 tsk salt
1⁄2 msk chipotlepasta
1 krm rökt paprikapulver 1⁄2 dl riven cheddarost

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa upp äggen i en annan bunke. Vispa ner mjölk, smör, keso, chipotlepasta och paprikapulver i äggen. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.

Fördela i stora muffinsformar och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. 

 muffins

Matmuffins med cottage cheese, sötpotatis och spenat

12 st

Matiga muffins med sötpotatis, spenat och cottage cheese är precis det brunchbordet behöver. Supergott och enkelt!

1 dl keso
400 g sötpotatis
2 msk flytande matfett
4 ägg
60 g babyspenat 2 dl riven ost
4 dl dinkelmjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt
2 msk pumpakärnor
1⁄2 tsk rökt paprikapulver

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala och finriv sötpotatis och lägg i en bunke. Tillsätt matfett, ägg, cottage cheese, spenat och hälften av osten. Spara eventuellt lite spenat till garnering.

Rör ner mjöl, bakpulver och salt. Fördela smeten i muffinsformar. Strö över resten av osten, pumpakärnor och paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Låt svalna under handduk.