Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

VANDRING

Vandring - nära och fjärran

Grenledare: Per Larsen  per.larsen@friluftsframjandet.se

Vi har vandringar både i närmiljön, på vår vackra ö, och lite längre bort och då oftast arrangemang som sträcker sig över flera dagar. Ibland är det vandring med något speciellt tema och ibland är vi bara ute för att uppleva naturen, få motion och träffa andra som vill ha sällskap på turen.

 

Tisdagsvandringar för vardagslediga

Tisdagar kl. 10.00 samlas vi vid Lidingöloppsmonumentet på Grönsta gärde. Höstsäsongen började 5 september och slutar 28 november. Vi vandrar i Grönstaskogen, eller Trollskogen som vi vill kalla den, och är ute omkring 2 timmar. Lätt vandring omkring 4 km, och en rast på vägen när vi sätter i oss medhavd matsäck.

Ingen förhandsanmälan, och vi går i alla väder. Gratis för medlemmar, även pröva på.

Ansvarig ledare: Siw Linde 073 984 89 53. Ledare är vanligen Siw och Magnus Linde, men ibland får någon annan rycka in.

Information om ändringar meddelas på telefon 767 39 07.

 

 

Vandring längs Mälarens norra strand 9 december

Följ med på en omväxlande vandring där vi guidar från Alvik till Nockeby genom ett område med kulturhistoriska sevärdheter och vacker natur med fina vyer över Mälaren. Vi går utmed Alviks strand med en blandning av gammal och ny bebyggelse. Därefter passerar vi Äppelviken med flera charmiga gamla hus, förbi Smedslätten och därefter Ålsten med sina funkisradhus där bland andra Per Albin Hansson bodde. Vi går en bit utmed Grönviksvägen och dess exklusiva villor och når Nockeby efter att ha gått igenom ett lättvandrat område rikt på stenblock (Folkaredalen). Vi avslutar vandringen med att ta Nockebybanan ("12:an") tillbaka till Alvik.

Vandringen som sker i lugnt tempo är ca 7 km. Under vandringen rastar vi för medhavd förmiddagsfika och lite senare lunch.

Föranmälan är obligatorisk och sker via hemsidan:

http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-langs-malarens-norra-strand-9-december/

Icke-medlemmar som vill prova på anmäler sig till per.larsen@friluftsframjandet.se

Det är viktigt att avanmäla sig om man får förhinder.

Kostnad 50 kr i vandringsavgift för medlemmar. Icke-medlemmar betalar 100 kr. Betalning med kontanter eller Swish 123-1556828.

För vandringen gäller: Bra vandringsskor eller kängor, matsäck, varm dryck, vatten, gärna stavar, broddar vid halka, sittunderlag och kläder efter väder.

Samling vid Ropstens T-banestation utanför spärrarna (nedre biljetthallen) kl. 09:00.
.
Ledare: Tina Lalander & Per Larsén

 

 

Nyligen genomfört:

 

Höstlovsvandring med grillning 31 oktober

Lätt vandring för alla i Grönstaskogen med korvgrillning vid Örnnästet. De som vill fortsätter vandringen en mot Sticklinge, annars tillbaks till Grönsta. Kläder efter väder. Extra tröja till rasten och sittunderlag. Bra skor, kängor eller stövlar. Tag med egen korv eller något annat och dryck för grillningen.

Samling vid Lidingöloppsmonumentet på Grönsta Gärde tisdag 31 okt kl. 10.00.

Inget medlemskap i Friluftsfrämjandet behövs, ingen kostnad, alla är välkomna.

Kontakt: Per Larsén, tel: 070-555 95 14, per.larsen@friluftsframjandet.se

http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/hostlovsvandring-med-grillning-31-oktober/

 

Weekendvandra i Riddersholms naturreservat 21-22 oktober

Längst ut på Rådmansö ligger Riddersholms 650 hektar stora, havsnära och lättillgängliga naturreservat, 20 km öster om Norrtälje.  Hit tar man sig enkelt med bil eller SL buss. Här har varje tid på året sina egenheter, här finns alltid något att se och uppleva.

Hit kommer besökare året om. Det är campare, vandrare, ornitologer, badgäster och fotografer. 19 kilometer väl utmärkta strövstigar sträcker sig längs strandpartierna och över en omväxlande natur med många udda arter och biotoper.

Området karaktäriseras av sitt läge i gränsen mellan inner- och mellanskärgård med övervägande svagt kuperad bergig terräng med inslag av smala stråk av odlingsbar mark. I området finns ett småskaligt odlingslandskap bestående av bl.a. åkermark, naturbetesmark och kalkpåverkade strandängar. I övrigt präglas Riddersholmsområdets vegetation av skogar och lundar med högt inslag av ädellövskog.

Vi åker med SL till Riddersholm eller samåker i bilar, lite beroende på hur många vi blir.

Efter första dagens vandring tar vi in på STF:s vandrarhem där vi lagar en gemensam god middag och sover över i flerbäddsrum. Frukorten ordnar vi själva liksom lunchpaket för nästa dags vandring.

Det finns också möjlighet att enbart vara med den första dagen och sedan åka hem.

Ledare: Per Larsén och Eva Buhre

 

 

Rapporter om tidigare vandringar hittar ni här (och på Facebook):

http://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/rapporter--bilder-fran-vara-aktiviteter/