Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

VANDRING

Vandring - nära och fjärran

Grenledare: Tina Lalander tina.lalander@friluftsframjandet.se

Vi har vandringar både i närmiljön, på vår vackra ö, och lite längre bort och då oftast arrangemang som sträcker sig över flera dagar. Ibland är det vandring med något speciellt tema och ibland är vi bara ute för att uppleva naturen, få motion och träffa andra som vill ha sällskap på turen.

 

En avstickare från Roslagsleden, 8 oktober

Vi tar T-banan från Ropsten och sedan Roslagsbanan till Lindholmens station. Vi vandrar mellan Lindholmen och Olhamra, en sträcka på ca 14 km. Det är en härlig dagstur längs charmiga grusvägar, genom öppna landskap och gamla odlingsmarker.

När och var: Samling vid Ropsten, spärrarna i nedre hallen kl. 8:20 (avgång 8:30). Avgång Östra Station Roslagsbanan kl. 8:50 mot Kårsta. Tillbaka vid Ropsten sen em. Du ska ha god kondition, bra skor, matsäck för två raster, vatten och kläder efter väder.

Pris: 50 kr för medlemmar, 80 för övriga.

Ledare: Tina Lalander och Anders Rosswall.

 

Vandring på Bogesundslandet 29 oktober

Vi träffas i Ropsten vid kajen senast kl 08:45 nedanför Shellmacken för att med m/s Ballerina kl 09:00 ta oss till Frösvik på Bogesundslandet. Vi vandrar minst 10 km i det vackra skogs- och kulturlandskapet. Hem åker vi antingen med samma båt eller med buss. Detta är en heldagsutflykt. Vi vandrar i ett normalt vandringstempo och du bör ha god kondition, men vi kommer att göra ganska många pauser så ta med fika till minst en fikapaus och lunch för lunchrast. Bra vandringsskor/kängor rekommenderas och kläder efter rådande väderlek denna sista dag med sommartid.

Anmälan: http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-pa-bogesundslandet-29-oktober/

Icke-medlemmar mejlar anmälan.

Kostnad: 50 kr för medlemmar och 80 kr för icke-medlemmar

Utöver detta tillkommer båtresa (60 kr enkel, 40 kr reducerad biljett. SL reskassa kan användas, men inte periodbiljett). Troligen åker vi tillbaks med båten, men vid ev bussresa är det med SL buss.

Ledare: Per Larsén, per.larsen181@gmail.com och Karin Stridh

 

Mörby C – Ropsten till fots lördagen den 19 november

Följ med på en ca 10 km lång senhöstvandring från Mörby centrum utmed Edsviken och ner runt Bockholmen och vidare över Ålkistan. Nu är vi en bit inne i Nationalstadsparken och vandrar i strandkanten av Lilla Värtan. I Kungliga nationalstadsparken finns ett tvärsnitt av de flesta av Svealands naturtyper: löv- och barrskogar, ängs- och hagmarker, våtmarker, sjöar och vattendrag samt en lång kust och flera öar. Lappkärrsbergen och Oxbergsbacken utgör en liten "bergskedja". Bergkullarna är lagom vilda med rådjur och spännande bronsåldersgravar. Via Fisksjöäng kommer vi till Norra Djurgårdsstaden. Här kan vi inta lunch på den nyöppnade restaurang Norra Bryggan (ingår inte i avgiften). För meny se www.norrabryggan.se . Om du inte äter på detta ställe kan medhavt lunchpaket intas i närheten vid Husarviken. Vi fortsätter vandringen mot Ropsten efter lunch. Buss 55 passerar Norra Djurgårdsstaden för de som vill ta sig in mot stan.

Vi vandrar i ett normalt vandringstempo och du bör ha god kondition. Ta med vatten och fika till en fikapaus innan lunch samt eventuellt lunch om du inte äter på Norra Bryggan. Bra vandringsskor/kängor rekommenderas och kläder efter rådande väderlek.

När: Vi träffas i Ropstens T-banestation i nedre biljetthallen kl 08:45 för att åka tunnelbana till Mörby C. Där träffas vi utanför spärrarna kl 09:30 för de som vill ansluta vid Mörby C.

Anmälan: http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-morby-c--ropsten-till-fots-lordagen-19-november/

Icke-medlemmar mejlar anmälan.

De som vill äta lunch på Norra Bryggan mejlar dessutom till Per Larsén (per.larsen181@gmail.com) som bokar bord.

Kostnad: 50 kr för medlemmar och 80 kr för icke-medlemmar

Ledare: Per Larsén och Karin Stridh

 

Tisdagsvandringar för vardagslediga

Tisdagar kl. 10.00 samlas vi vid Lidingöloppsmonumentet på Grönsta gärde. Vårsäsongen började 29 mars och höll på till 31 maj. Höstsäsongen börjar 6 september och slutar 1 november. Vi vandrar i Grönstaskogen, eller Trollskogen som vi vill kalla den, och är ute omkring 2 timmar. Lätt vandring omkring 4 km, och en rast på vägen när vi sätter i oss medhavd matsäck.

Ingen förhandsanmälan, och vi går i alla väder. Gratis för medlemmar, även pröva på.

Ansvarig ledare: Siw Linde 073 984 89 53. Ledare är vanligen Siw och Magnus Linde, men ibland får någon annan rycka in.

Information om ändringar meddelas på telefon 767 39 07.

 

Rapporter om tidigare vandringar hittar ni här (och på Facebook):

http://www.friluftsframjandet.se/regioner/malardalen/lokalavdelningar/lidingo/rapporter--bilder-fran-vara-aktiviteter/