Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

FJÄLL

Grenledare Sommarfjäll: Eva Buhre eva.buhre@hotmail.com

Grenledare Vinterfjäll: Christian Gottlieb christian.gottlieb@friluftsframjandet.se

 

Vandra i Abiskofjällen 3-9 september 2017

Denna vandring utgår från Abisko, där vi samlas på e.m. den 3 september och stannar två nätter. Vi vandrar sedan vidare genom Kårsavagge till den lilla Kårsavaggestugan och sedan i mer alpin terräng till Låktatjåkko fjällstation. Vi bor två nätter i Kårsavaggestugan och två nätter på Låktatjåkko fjällstation. Den 9:e lämnar vi Låkta och tar tåget från Björkliden sen e.m.
Du bör ha genomfört någon flerdagarsvandring i fjällen tidigare och ha god kondition. De dagar vi ligger still hämtar vi krafter eller gör dagsturer i omgivningarna.

Anmälan sker här:

http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/fjallturer1/fjall---sommar/fjallturer3/

Du är välkommen att höra av dig till oss med dina funderingar. Priset 4.400 kronor gäller om du är medlem i Svenska Turistföreningen och inkluderar logi i flerbäddsrum i sex nätter, frukost på Låktatjåkko samt färdledning.

Ledare är Eva Buhre,
073-200 81 21, eva.buhre@hotmail.com och
Christian Gottlieb,
070-303 29 14, christian.gottlieb@friluftsframjandet.se

 

Genomfört under 2016:


Fjällvandring i södra Lappland 8-14 september 2016

Start och mål för denna fjällvandring är Hemavan, där vi samlas på e.m. den 8 september och övernattar. På morgonen den 9 september startar vi en vandring med övernattning i Viterskalsstugan och i Syterstugan (tre nätter). Från Syterstugan gör vi dagsturer. Turen avslutas på e.m. den 13 september i Hemavan där vi övernattar till den 14 september.
Turen är relativt lätt - medelsvår och möjlighet till proviantering finns i stugorna, så din packning behöver inte väga mer än c:a 10 kg. Men du bör ha genomfört någon flerdagarsvandring i fjällen tidigare och ha god kondition.

Ledare är Eva Buhre, 0732008121, eva.buhre@hotmail.com och
Christian Gottlieb, 070-303 29 14, christian.gottlieb@friluftsframjandet.se

Du är välkommen att höra av dig till oss med dina funderingar och med anmälan. Priset 4000 kronor inkluderar logi i Hemavan och fjällstugor.