Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Långfärdsskridsko

Anmälan, utrustning, samling

FF Knivsta erbjuder ledarledda skridskoturer och har koll på Valloxen, Skofjärden, Ekoln och andra sjöar runt Knivsta och i Uppland. Vid kalla vintrar åker vi även på Skärgårdsisar eller på Vänern och Vättern. Övernattningsturer görs när så är möjligt och om närisarna är snötäckta. Turerna indelas i C-turer (grp 5) omkring 2 mil på fina isar. B-turer (grp 4) på högst 3 mil i måttligt tempo. A-turer (grp 3) är lite mer ansträngande, vanligen 3-5 mil. Turer för den aktuella säsongen annonseras även på vår kalender .

Anmälan görs enklast till sektionsledaren Estelle Ågren (estelleagren64(a)gmail.com) eller palle.ander(a)telia.com.

Obligatorisk säkerhetsutrustning för deltagare vid Friluftsfrämjandets skridskoturer:
- Isdubbar,
- Dubbelpik (alt. ispik + extrastav),
- Livlina infäst i midjeremmen, karbinhaken fäst högt upp via ett förlängningsband
- Fullständigt ombyte packat i vattentäta påsar i ryggsäck med midjerem och grenrem
- Matsäck & dryck

Ryggsäcken är din "flytväst" och ska ha god bärighet och sitta stadigt på kroppen. Livlinan ska kunna kastas både till och från den som eventuellt plurrar och den ska sitta fast i midjeremmen. Med tanke på issäkerhet kollar vi utrustningen både på parkeringen och på isen. Ledarna har rätt att avvisa den som inte har rätt utrustning!

Ismailen ger dig upplysningar om gamla och kommande turer, som kan ske mitt i veckan eller på helger. Speciellt i slutet av veckan kommer meddelanden på Ismailen. Senaste information om helgens skridskoturer kanske inte skickas ut förrän kl 20. Du som vill åka med oss, bör anmäla din e-postadress till sektionsledaren eller palle.ander(a)telia.com.

Startplats: Samling vid Ängby park, korsning Gredelbyleden-Apelsinvägen (Eniro; Google Maps). Samlingstid och plats enligt meddelande på Ismailen och i mån av tid på FF Knivsta hemsida. Kom om möjligt med bil eftersom ibland vill vi ställa bilar såväl vid starten som vid målet för en medvindstur.

KOSTNADER: Medlemskap FF krävs: Bg 5378-9350, person 360 kr, familj 530 kr, se huvudsidan! Bilersättningssystem: En passagerare betalar 12 kronor/mil till föraren, medan två passagerare betalar 8 kr/mil och tre 6 kr/mil. För närvarande tas ingen avgift ut för turerna. För fem i en bil gäller 5 kr/mil. OBS: Friluftsfrämjandets olycksfallsförsäkring gäller endast medlemmar i FF.

Foto: Björnudden, Valloxen