Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Kajak

Kajaker och aktiviter

Friluftsfrämjandet i Knivsta äger tolv st enmanskajaker (K1) och en stor dubbelkajak (K2) med packlucka i mitten som förutom packning även kan rymma ett barn eller en hund. Vi har också sex st kanadensare liggande vid Pepparkaksudden. Paddelutrustning och flytvästar etc. finns också. Dessutom finns viss friluftsutrustning såsom tält, Trangiakök mm.

Utlysning av aktiviteter
Aktiviteter i lokalavdelningen annonseras via e-post till de som anmält intresse att vara med på sändlistan. På Bokningslistan framgår också när ledarledda turer är planerade. Om du vill bli uppsatt på sändlistan för kajakintresserade så skicka din e-postadress och ditt medlemsnummer till sverker.renlund(a)gmail.com

Kurser
En grundkurs i kajakpaddling för nybörjare brukar inleda säsongen i efter islossningen i månadsskiftet april/maj. Läs mer under "Kursverksamhet". Efter kursen kan du hänga med på våra ledarledda turer.

Kvällspaddlingar
Vi brukar fortsätta säsongen omedelbart med några kvällspaddlingar i närområdet. Det är ett bra tillfälle att lära känna likasinnade och ledare. Även ledarna behöver känna dig och din förmåga om du vill delta i paddlingar på större vatten. Du får också tips om hur du transporterar kajaker och om lämpliga sjösättningsplatser.

Dagsturer 
Under säsongen utlyser några skärgårdsutflykter, ev med övernattning i stugor eller tält. Turernas längd och tempo anges i enligt den turgradering  i en femgradig skala som är standard inom Främjandet. Nybörjare lär sig snart vilka turer som lämpar sig, och "aptiten" brukar växa snabbt. Diskutera med ledaren om du är osäker på din kapacitet. Lediga kajaker framgår av sidan Bokning. Anmäl dig till ledaren för dagen.

Hyr kajak 
De som inte har egna kajaker kan hyra våra för en låg kostnad, se under Bokning eller Uthyrning. Boka via ledarna. Kom ihåg att vara ute i god tid - ledarna har en tendens att inte sitta inomhus.