Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Färdrapporter

... från innevarande säsong

Foton från olika turer hittar du på vårt bildgalleri. Somliga ledare väljer att publicera färdrapporterSkridskonätet.

13/11-2016 Studenternas IP i Uppsala
Nu är det dags att träna upp skridskomusklerna inför kommande säsong. Skridskobanan på Studenternas är öppen under hela hösten för gratis åkning alla söndagar mellan 18 och 21. Alla som är intresserade är välkomna till Ängby Park kl. 17.30, söndag 13 november för samåkning in till Uppsala. Turen kan komma att ställas in vid dåligt väder = kraftig nederbörd. Meddelande om eventuellt inställd tur meddelas per e-brev senast kl. 16.00 på söndag. Observera att det inte är tillåtet att använda pikar eller stavar när man åker på Studenternas, men däremot finns inget förbud mot att ta med sig lite fika. Ta chansen och häng med. Det är nämligen roligare än man skulle kunna tro att åka på rundbana med långfärdsskridskor. Räkna med att vi lämnar Studenternas ca 19.30. Välkommen!/Jan Ö

30/10-2016 Studenternas IP i Uppsala
Nu är det dags att träna upp skridskomusklerna inför kommande säsong. Från och med nu på söndag 30 oktober finns möjlighet för Friluftsfrämjandets medlemmar att gratis åka långfärdsskridskor på konstfrusen rundbana på Studenternas IP i Uppsala. Banan är öppen för åkning mellan kl 18 och 21 på söndagskvällar. Vi samåker i bilar från Knivsta till Studenternas. Samling kl 17.45 vid parkeringen till Ängbypark. Observera att det inte är tillåtet att använda pikar eller stavar när man åker på konstfrusen bana. Men tag gärna med lite fika. Ta chansen och häng med, det är roligare än man kan tro att åka på rundbana med långfärdsskridskor. Och det ger fin träning.
Jan Ö och Gunnar G

2015-2016 Kort resumé
Det blev en bra skridskosäsong 2015-2016; 23/11 till 24/3 = 4 månader. Fullständig resumé finns på undersidan Historik.

  • Tre turer i Skärgård: Gälnan, Blidösund/Svartlöga, Nynäshamn.
  • Ovanlig åkning: Norra Uppland med snöfria isar på Vendelsjön, Dannemorasjön, Tegelsmorasjön, Gimo damm inklusive Flororna.
  • Sevärd åkning: Visnaren och Marvikarna
  • Stora Mälaren: Ekolsundsviken-Norra Björken 18 delt, Kalmarviken-Norra Björken-Torsviviken 12 delt.
  • Östra Mälarfjärdar: Ullfjärdarna/Varpsund,Oxen,Gorran,Lårstaviken,Krusenberg. Södra Ekoln och även Ekoln runt. Skofjärden. Sigtunafjärden/Skarven.
  • Upplandssjöar: Edasjöar, Järlåsasjöar, Valloxen, Erken, Gisslaren, Vällen, Rimbo-Långsjö

Vi ses nästa säsong hälsar Estelle & Palle