Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

 • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
 • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Grupper

Just nu har vi åtta grupper igång. Vi har många fler barn som vill ut i naturen med oss - så om du vill bli ledare är du välkommen att kontakta oss på ffknivstabarn(a)gmail.com.

Skogsknytte

Skogsknytte är för barn i åldrarna 3 till 5 år. I Knytte-verksamheten får de yngre barnen uppleva naturen på nära håll. Tillsammans med föräldrar och ledare, får Skogsknyttarna lära känna det som lever. Ju yngre barnen är när de får sin första kontakt med naturen, desto större blir deras intresse för naturen under resten av livet. .

 • Skogsknytte Kölängen, barn födda 2012-2013 (Sofia)
  Barnen i Skogsknytte deltar gemensamt med förälder eller en annan vuxen. Tillsammans utforskar vi naturen i barnens takt, med hela kroppen och alla sinnen. Vi leker, sjunger, lyssnar på sagor och lär oss att vara rädda om allt som är levande. 

Skogsmulle

Mullebarnen är mellan 5 till 7 år. Mullebarnen får vara ute i naturen och ibland träffa Mulle. Skogsmulle är symbolen för hänsyn i naturen. Läs mer om Skogsmulle och skogens värld. Skogsmullebarn kan också träffas i familjemullegrupper - där föräldrar och syskon är med. För närvarande finns ingen sådan i Knivsta.

 • Skogsmulle, en grupp för barn födda 2010 (Hanna & Sara)
  Skogsmullebarnen träffas själva med våra ledare, för det mesta vid och kring sin Mulleglänta som ligger i skogarna mellan Knivsta och Alsike.

Strövare

Strövarna är äventyr för barn från 7 till 10 år. Med strövarna drar barnen iväg längre bort från hemmet, till ett närliggande skogsområde. Barnen får lära sig att ordna en lägerplats, klara lättare matlagning på stormkök och vid öppen eld, packa och sköta sin egen ryggsäck. Genom lekar och spännande upplevelser blir gemenskapen i gruppen stor.

 • Strövare 2008 (Malin & Maria)
  Vi ses ungefär en gång per månad och lever friluftsliv, paddlar, skådar fågel m.m. Plats och tid varierar beroende på vad vi ska göra.
 • Strövare 2007 (Annette & Ann)
  Vi träffas ungefär en gång i månaden året om, både vardagskvällar med matlagning och söndagar med mer äventyr. Minst en gång om året sover vi utomhus i tält eller vindskydd.
 • Strövare 2006-2008 (Jessica, Maria & Elin)
  Spännande äventyr väntar runt hörnet tillsammans med tre friluftserfarna ledare!

Frilufsare

Frilufsarna, 10-13 år, gör äventyr och vandringar tillsammans med sina ledare. Kanske övernattar de med kompisarna och ledarna i tält eller vindskydd. Maten lagas över öppen eld eller på stormköket. Frilufsarna kan prova på olika friluftsaktiviter som paddling, klättring, orientering, skridskor och skidor i naturen. I Frilufsarna övas sammarbete och samverkan i lek och friluftsliv. Det stärker gruppkänslan och barnen känner sig trygga i en grupp där alla kan vara med.

 • Frilufsare med Martin
  Se egen sida.
 • Äventyrspatrullen (Magnus & Lars)
  Se egen sida.