Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Strövare

Strövarna är för barn i åldrarna 7 - 10 år. Barnen drar iväg längre bort från hemmet, till ett närliggande skogsområde. Alla våra aktiviteter gör vi i samarbete med Studiefrämjandet.

Under egna upptäckter får barnen hjälp att förstå hur allt hänger ihop i naturen och hur vi människor är en del av detta. Barnen får lära sig att ordna en lägerplats, klara lättare matlagning på stormkök och vid öppen eld, packa och sköta sin egen ryggsäck.

I Strövarna får barnen tillfredsställa sin samlar iver och äventyrslust. Genom lekar och spännande upplevelser blir gemenskapen i gruppen stor.

 

Strövarna finns i:

Hackeforsskogen/Åbysäcken: Helen Guricke Lemark, helenlemark@hotmail.com

VallaskogenOla Leifler, ola@leifler.net, 070-1739387. Strövargruppen i vallaskogen är en strövargrupp som är anpassad för hela familjen.

 

Terminsavgift 300 kr för medlemmar.

Solveig Otterström

Ansvarig Barnverksamheten / Styrelseledamot

solveig.otterstrom@telia.com

070 688 35 62

Bli barnledare i våra friluftskolor!

En givande och viktig uppgift. Vi betalar din utbildning för "fria grupper". Du förbinder dig att ha verksamhet under minst två terminer. Utbildningen är 4 dagar, delad på två tillfällen. Skogsknopp, Skogsknytte och Skogsmulle på ditt barns dagis? Vill du veta mer? Ta kontakt med Solveig som är ansvariga för barnverksamheten.

Linköpings lokalavdelning

linkoping@friluftsframjandet.se