Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

 • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
 • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Grupper

Just nu har vi många grupper igång. Flera av grupperna annonseras på vår startsida (Knivsta), så håll utkik efter lediga platser. Annars är ett säkert kort att få med barnen i Skogsmulle eller liknande att själv bli ledare - välkommen att kontakta oss på ffknivstabarn(a)gmail.com så får du veta mer om våra roliga och lärande ledarutbildningar.

Skogsknytte

Skogsknytte är för barn i åldrarna 3 till 5 år. I Knytte-verksamheten får de yngre barnen uppleva naturen på nära håll. Tillsammans med föräldrar och ledare, får Skogsknyttarna lära känna det som lever. Ju yngre barnen är när de får sin första kontakt med naturen, desto större blir deras intresse för naturen under resten av livet. .

 • Skogsknytte Kölängen, barn födda 2012-2013 (Sofia)
  Barnen i Skogsknytte deltar gemensamt med förälder eller en annan vuxen. Tillsammans utforskar vi naturen i barnens takt, med hela kroppen och alla sinnen. Vi leker, sjunger, lyssnar på sagor och lär oss att vara rädda om allt som är levande. 
 • Skogsknytte Elljusspåret (2013-2014, Hanna)
  Ut i skogen med oss tillsammans med mamma, farfar, moster eller annan vuxen. Helgförmiddagar är vår grej. 

Familjemulle

I Familjemulle deltar syskon tillsammans med sina föräldrar. Aktiviteterna är en blandning av Skogsknytte och Skogsmulle där vi njuter av naturen tillsammans och med stöd av varandra.

 • Familjemulle på kvällen, 2010-2011 + yngre syskon (Ann)
 • Den här gruppen startades hösten 2017 och här är vi nyfikna på friluftsliv med familjen - och att äta kvällsmat utomhus!

Skogsmulle

Mullebarnen är mellan 5 till 7 år. Mullebarnen får vara ute i naturen och ibland träffa Mulle. Skogsmulle är symbolen för hänsyn i naturen. Läs mer om Skogsmulle och skogens värld

 • Vi har ingen Skogsmullegrupp nu, men två Familjemullegrupper! Vill du starta upp en mullegrupp är du välkommen att höra av dig - det finns alltid fler än du som vill hänga med ut!

Strövare

Strövarna är äventyr för barn från 7 till 10 år. Med strövarna drar barnen iväg längre bort från hemmet, till ett närliggande skogsområde. Barnen får lära sig att ordna en lägerplats, klara lättare matlagning på stormkök och vid öppen eld, packa och sköta sin egen ryggsäck. Genom lekar och spännande upplevelser blir gemenskapen i gruppen stor.

 • Strövare med Sara & Hanna (2010, 2011)
  För strövare som nyss varit mullebarn. Sara & Hanna bjuder på spännande utforskning av naturen i alla miljöer.
 • Strövare på vandring (2009, Åsa & Ann)
  Ny grupp fr o m 2018 med inriktning vandring.
 • Strövare 2008 (Malin & Maria)
  Vi ses ungefär en gång per månad och lever friluftsliv, paddlar, skådar fågel m.m. Plats och tid varierar beroende på vad vi ska göra.
 • Strövare 2006-2008 (Jessica & Elin)
  Spännande äventyr väntar runt hörnet tillsammans med tre friluftserfarna ledare!

Frilufsare

Frilufsarna, 10-13 år, gör äventyr och vandringar tillsammans med sina ledare. Kanske övernattar de med kompisarna och ledarna i tält eller vindskydd. Maten lagas över öppen eld eller på stormköket. Frilufsarna kan prova på olika friluftsaktiviter som paddling, klättring, orientering, skridskor och skidor i naturen. I Frilufsarna övas sammarbete och samverkan i lek och friluftsliv. Det stärker gruppkänslan och barnen känner sig trygga i en grupp där alla kan vara med.