Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Utflyktsstugor

Lokalavdelningen har verksamhet under vintern för skidande utflykter i Fågelbergsstugan och Svanängsstugan. Ägare till stugorna är Sundsvalls kommun. Vi har även en egen stuga Asphyddan.

Fågelbergsstugan
Friluftsfrämjandet Sundsvall håller stugan öppen för allmänheten med servering under vintern.Fågelbergsstugan
2017 öppnar vi för vintern den 26 februari och stänger söndagen den 26 mars. Vi håller öppet lördagar och söndagar kl. 11.00–14.00, när snöförhållandena är sådana att det går att köra upp vatten och förnödenheter till serveringen med snöskoter. I stugan serveras fika, smörgåsar, bullar, soppa och varmkorv.
Spår till stugan finns från Sidsjön 4,5 km, Arboretum 3,5 km och från ställverket vid Vaple ca 2 km. Det går också att åka upp från Södra Bergets slalombacke förbi NTO-stugan och upp till Fågelberget. Se Sundsvalls kommuns spårkarta.

Vill du hyra stugan för en utflykt så kostar det 500 kr om du övernattar och 300 kr om du bara vill använda stugan över dagen.

Svanängsstugan
Stugan är belägen på berget mellan byarna Svanäng och Medskogsbron. SvanängsstuganVintertid finns skidspår dragna från parkeringen vid Medskogsbron. Våra stugvärdar serverar fika till besökande skidåkare under den tid som spår finns dit. Se Sundsvalls kommuns spårkarta för hur du hittar dit.

Vill du hyra stugan för en utflykt så kostar det 500 kr om du övernattar och 300 kr om du bara vill använda stugan över dagen.

Asphyddan
Asphyddan, lokalavdelningens stuga på Södra Berget kan lånas av medlemmar.Asphyddan

 

 

 

Kontakt
Ring gärna om ni undrar över något.
Susanne Olofsson 060-101568 el. 072-3104986