Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Välkommen till lokalavdelning Trollhättan

Häng med oss ut! Som lokalavdelning erbjuder vi härliga naturupplevelser genom små och stora friluftsäventyr! Vi har tipspromenader, Valborgsmässofirande, Mulles Minilopp och vi vistas gärna i skogens värld. Trollhättans lokalavdelning har ett föreningshus som ligger vackert vid Öresjö. Därifrån utgår de flesta av våra aktiviteter. PS Du har kanske funderat på att bli friluftsledare? Då har du kommit rätt! Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Vårmarknad - 14 maj

Välkomna på vårmarknad mellan klockan 10.00-13.00 vid föreningsgården i Öresjö. Här kommer att finnas lokalt producerade produkter som stenugnsbakat bröd, inläggningar, plantor, hantverk, kakor, smycken och mycket mer. Varför inte passa på att gå vår tipspromenaden. Startkort säljs mellan kl 10.00 och 12.00. Serveringen med nygräddade våfflor är öppen.

På gång

De populära tipspromenaderna rullar på och nästa är den 14 maj när vi också har vårmarknad vid vår föreningsgård Munkebo i Öresjö. Spåret vid vid stugan är som vanligt alltid öppet oavsett väder och dag så välkommen och ta dig en tur. Föreningen vill också tacka alla som hjälpte till med Valborgsmässofirandet i år. Roligt med så mycket besökare och bra väder.

Tipspromenader under våren 2017

Nu är det dags för vårens tipspromenader i natursköna Öresjö, 23 april, 7 och 14 maj. Tipspromenader säljs mellan 10.00-12.00 och det är frågor till både barn och vuxna. Serveringen är öppen så passa gärna på att smaka våra läckra våfflor. Vi har även en tipspromenad den 30 april som är valborg och därför är under andra tider. För mer information se Valborgsmässofirande.

Skogsmulle 60 år

Sagan om Skogsmulle skrevs av Gösta Frohm och sedan starten 1957 har över två miljoner barn lekt och lärt med Skogsmulle och hans vänner. Skogsmulle är en friluftsverksamhet som riktar sig till barn i 5-6 års åldern. Under Skogsmulles glansdagar i Trollhättan var det runt 60 barngrupper i gång samtidigt på 70- och 80 talet. Idag har vi en grupp i vår lokalavdelningen och förskolan Lodet som arbetat med Skogsmulle. Intresset från barnen är stort men vi saknar ledare. Är du nyfiken på vad det innebär eller skulle du vilja dra igång en egen Skogsmullegrupp såg får du gärna kontakta Friluftsfrämjandet Trollhättan så berättar vi mer hur det går till.

Friluftsfrämjandet 125 år

Friluftsfrämjandet har bedrivit sin verksamhet i 125 år i år. Här gratulerar vår generalsekreterare Lars Lundström organisationen genom ett "Ha den äran Friluftsfrämjandet". Klicka dig vidare nedan.

Läs artikeln här!

Hitta ditt äventyr

I en liten lokalavdelning som Trollhättan kan utbudet av äventyr te sig litet men då har en organisation som Friluftsfrämjandet ett fantastiskt upplägg. Du som medlem i en lokalavdelning kan söka ditt äventyr var som helst i vårt avlånga land. Detta gör att du kan vara engagerad på hemma plan med närheten till organisationen och stödet från den lokala avdelningen samtidigt som du kan söka nya äventyr på närliggande såväl som långväga platser med ett stort och varierat utbud av aktiviteter för gamla som unga, nybörjare som vana, aktiva på vintern och på sommaren eller stora som unga i en salig blandning där mötet mellan människor är minst lika inspirerande som aktiviteten. Gå in och sök bland Friluftsfrämjandets aktiviteter, utbildningar och fortbildningar här.

Mitt äventyr väntar här...

Hitta ditt äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

medlemskap

Interaktiva utbildning i Friluftsfrämjandets värdegrund

Våra värdeord och värdegrund ska genomsyra allt vi gör. Värdeorden hjälper oss att fatta dagliga beslut och hur vi vill upplevas av våra medlemmar och vår omvärld. Som medlem kan du gå vår interaktiva värdegrundsutbildning och lär dig mer! GÅ UTBILDNINGEN NU för att du vill veta mer eller för att det är första steget att bli ledare inom vår förening.

GÅ UTBILDNINGEN!

Engagera dig

Friluftsfrämjandet behöver dig som medlem, ledare och aktiv inom organisationen för att verksamheten ska fungera. Läs vidare och om du finner något i vår verksamhet som tilltalar dig är du mycket välkommen att engagera dig. Se vidare i länk eller hör med oss på Trollhättans lokalavdelning om du har idéer själv om vad du vill göra.

Engagera dig

Medlemsuppgifter

Har du som medlem flyttat, byt telefonnummer eller e-postadress ber vi dig att ändra uppgifterna så de är aktuella och du får vår information.

Ändrade medelmsuppgifter
stig 2007.jpg

Friluftsgården Munkebo öresjö

46191 TROLLHÄTTAN