Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Barnverksamhet

Vi har grupper för Skogsknopp, Skogsknytte, Skogsmulle och Strövare.

Knopp
Upplev naturen tillsammans med ditt barn! Vi träffas lördagarsförmiddagar under i skogsbrynet, vid lekparken i Jenny. Vi har enklare aktiviteter eller lekar, klättrar över stock och sten, plaskar i vattenpölar, lär oss lite om naturen och avslutar eller tar en paus med fika. För barn upp till tre år har vi Skogsknopp,

Kontakt och anmälan senast 31/8: Martina Hägglund
martina.bladstrom@gmail.com, 070-220 44 29

 

Knytte
I skogsknytte är barnen mellan 3 och 4 år. Vi träffas och har roligt i skogen tillsammans. Vi upptäcker djur och växter. Vi leker lekar och sen fikar vi tillsammans. Vi håller på i 1-1,5timme varje gång. Varje termin träffas vi 8-10 gånger.

Kontakt och anmälan senast 31/8: Maria Larsson,
maizan_@hotmail.com, 070-405 42 87

Mulle

I Skogsmulle är barnen mellan 5 och 7 år. I Skogsmulle får barnen bekanta sig med skog och mark. Vi vandrar i naturen och prata om det vi upptäcker på marken, i växtligheten, i vattnet och i skyn.

Vi pratar om allemansrätten på ett lättsamt och roligt sätt. Vi träffas i alla väder och upplever naturen och inte minst äter matsäck.

Kontaktperson och anmälan senast 3/9: Mattias Darlin,
mattiasdarlin@gmail.com, 070-446 14 63

Strövarna
I Strövarna är barnen mellan 7 och 11 år (övre gränsen är lite flytande).  I Strövarna får barnen lära sig att bygga vindskydd, laga mat på stormkök eller över öppen eld. Man får lära sig att använda vissa verktyg såsom såg och täljkniv.

I Strövarna pratar vi om allemansrätten, kartor och karttecken samt hur man ska packa och sköta sin ryggsäck. Om hur man klär sig enligt lager på lagerprincipen. Vi bygger hinderbana och letar efter geocaching.

Utöver detta njuter Strövarna av att vara ute i naturen och lär sig om träd, blommor, fåglar, insekter, bär och svampar mm.

Kontakt och anmälan senast 3/9:
Joachim Axelsson,
joachim.axelsson@tekniskaverken.se, 070-315 90 45