Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Om Skridskonätet

En jättebra resurs för alls om gillar att skrinna på naturis

Om Skridskonätet

Åker du långfärdsskridskor? Då är du bekant med KUS. K för kunskap som är viktig för att inte råka illa ut. Många vet t ex inte att det på plogade banor ganska snart uppstår längsgående sprickor som leder till fall och kanske skador. Utanför banan finns färre sprickor men då behövs U, säkerhetsutrustning med ryggsäck, som fungerar som flytväst, isdubbar, livlina och ispik för att bedöma isens tjocklek. S:et står ju för Sällskap. Åk aldrig färre än tre. Tänk på att en mindre åkare orkar inte själv dra upp en tyngre! Trevligast och säkrast åker man med en organisation med erfarna ledare, såsom Friluftsfrämjandet. Vi har koll på isarna och säkerheten.

Som deltagare hos oss får du tillgång till informationen på Skridskonätet där bl a våra turer annonseras ut. Vi lägger också in turrapporter med trevliga bilder och ibland färdsspår som är kul att ta del av. Du kan även kopiera bilder därifrån till din FB-sida om du vill locka kompisar att åka. Har du varit med på en tur kan du klicka på ”Jag var med”. Då kommer uppgifterna att sparas i din personliga fil där du kan ta del av hur mycket du åkt under säsongen, vilka sjöar du besökt, hur långt och fort du har åkt. Kanske inte det viktigaste skälet till att man åker skridskor, men kul att ta del av. Du vet väl att du kan få mejlutlysning av våra turer genom Skridskonätet. Logga in. Klicka på huvudet uppe till höger . Sen Min sida. Sen emejl. Där markerar du rutan för utlysning FF Huddinge. Fixat och klart

Under externa länkar hittar du massor att nyttigheter i form av iskunskapsmaterial och länkar till karttjänster där du kan skriva ut din egen karta i önskad skala. En toppenmöjlighet!
Nr: 610299 Motsols, foto:

Letar du efter nya skridskomotionslopp att träna inför hittar du givetvis dessa under Externa länkar.

Har du planerat att åka skridskor på Yngern och det har snöat på morgonen kan du ta reda på hur läget är på andra ställen genom att kolla in vad väderstationerna rapporterat. Dessa finns angivna på isobskartan som små termometrar.

Ta dig en stund och titta igenom alla möjligheter som Skridskonätet erbjuder.
Vet du för övrigt vad ”åbulor”eller ”bowlingis” är för något? Detta förklaras tillsammans med annat i isordsboken som du också hittar bland länkarna.

Sen är det dags att boka in dig för vår nästa tur! Glöm sen inte att anmäla dig till vår plurrövning under helsäkra former. Jättenyttig och inte alls så läskigt som du tror.

Välkomna

Rune Lindqvist