Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Lufsargruppen Ekorrarna

2015-09-08

Välkomna till spännande äventyr i skog och mark! Nu är det dags för andra terminen som Lufsargrupp. Under våren kommer barnen bland annat att cykla och sova utomhus i vindskydd de byggt själva. På avslutningen kommer vi tillsammans göra en preliminär höstplanering.

Terminsavgiften är 100 kr och den betalas till oss vid första träffen. Dessutom betalas en års-medlemsavgift till Friluftsfrämjandet på 100 kr (via hemsidan). Nedan följer vårterminens planering och då det behövs återkommer vi med vidare information.

Bada på Ugglebadet
18 februari. Klockan 16:00 - 20:40
Vi har hyrt Ugglebadet tillsammans med de andra barngrupperna i föreningen mellan 17:00 och 20:00 och kommer att vara där helt själva. Barnen i grupperna följer med gratis och om syskon eller föräldrar vill följa med kostar det 20 kr per person. Om ni är fler än fem kostar det endast 100 kr/familj.

Cafeterian på Ugglebadet kommer att vara öppen ifall ni vill köpa mat eller något annat tilltugg.

Vi kommer att samlas 16:00 vid Circle K (Statoilmacken) och kör sedan till Perstorp där Ugglebadet ligger.

Kolla på deras hemsida för mer information om Ugglebadet:
http://www.perstorp.se/ugglebadet.html

Cykeltur till Mölledammarna
18 mars. Klockan 10 - 15
Vi cyklar från Bjuv till Mölledammarna via Billesholm där vi tar vägen under 110:an. I Mölledammarna kommer vi att laga mat och leka lite. Barnen måste använda hjälm när vi cyklar!

Bushcrafting och övernattning i Åsljunga
22 - 23 april. Klockan 10
Vi samlas klockan 10 och beger oss till en plats i skogen utanför Åsljunga där vi har fått tillstånd att bygga ett läger. Vi kommer att bygga ett vindskydd och därefter får barnen bygga vad de vill. Ta med kniv! Den äldre Lufsargruppen kommer att vara där också och börjar redan på fredagen med att röja upp och göra i ordning platsen.

Vi planerar att övernatta i vindskyddet vi bygger men kommer att ha med oss tält om det är någon som inte vill det. Om ert barn inte vill övernatta så går det bra att hämta dem på kvällen.

Föreningen bjuder på lunchen och frukosten. På kvällen kommer vi att tända en brasa så ta gärna med något att grilla till kvällsmat.

Mer information om vad barnen behöver ta med sig kommer i mejlet inför lägret.
Vi beräknas vara tillbaka klockan 12 på söndagen.

Fiske och lek i Ängelholm
13 maj. Klockan 10 - 14
Vi åker upp till Ängelholm och fiskar i Rönneå i höjd med hembygdsparken. Om barnen inte vill fiska beger vi oss in i hembygdsparken där vi tittar på djuren och leker.

Avslutning i Mölledammarna
3 juni. Klockan 10 - 14
Vi avslutar terminen med att paddla kanot i Mölledammarna och prata om vad barnen vill göra på hösten.

Vi samlas alltid på Statoilmacken (Circle K) i Bjuv för samåkning om inget annat anges. Medtag matsäck, sittunderlag och en flaska med vatten (för att släcka törst och ev. eld).

Om du inte kan komma eller funderar över något, hör av dig till oss:

Ramona Nyström

ramona.bremer47@gmail.com

0734 - 33 91 80

Mattias Svensson

mattias.svensson.92@gmail.com

0738 -31 48 85

Program VT17

Ladda ner

Så packar lufsarbarnen

Med ryggsäck blir händerna fria. Med stövlar på fötterna blir man fri att gå överallt i skogen. I ryggsäcken finns sittdyna, (kniv), extra strumpor, kanske regnkläder och matsäcken. Plastpåsar att dra över strumporna om stövlarna råkat bli våta inuti. Matsäcken är viktig. Kan vara något lätt att äta och något att dricka. Hellre frukt och smörgås än läsk och godis i matsäcken.