Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

2004 - Mördarsniglarna

På denna sidan finns programmet för Lufsargruppen för barn födda 2004.

Hej alla Frilufsare till höstterminen 2017!

Välkomna till en ny termin med Frilufsare!

Till att börja med vill jag tacka Pernilla och Patrik som nu slutar som ledare i gruppen. Kvar som ledare är Lars och Johan.

Vi kommer köra vidare med friluftsteknik, mat och övernattningar! Fram till sommaren 2018 kommer vi vara Frilufsare och då hoppas vi kunna få till en fjällvandring.Troligen i ”Jämtlandstriangeln” tillsammans med någon/några andra grupper. Mer information om det hoppas vi kunna ge under hösten!

9-10 september Fiske Rögle dammar med övernattning
Favorit i repris! Är det så att barnen har och vill ta med utrustning för att kasta istället för att meta (eller både och) så går det bra. Vi sover i tält.

Mat: Lunch lördag och frukost söndag tas med. Middag lördag blir som vanligt det vi har fått upp under dagen! 

Utrustning: Fiskeutrustning. Extra ombyte om någon drattar i. Annars det vanliga. Tänk extra på ficklampa/pannlampa då det nu börjar bli mörkt. 

Tid: 10.00 lördag – ca 14.00 söndag. (Kan ändras!!!!)

Samling: ICA i Kävlinge.Vi kommer troligen behöva hjälp av vuxen att ta oss till och från. Viktigt med anmälan senast den 4 september så vi hinner fixa med skjuts.

23-24 september Vandring med övernattning Snogeholm och Raftarp

Gemensam aktivitet med övriga frilufsargrupper med övernattning vid Raftarp i vindskydd. Vi vandrar båda dagarna i området och ansluter på lördagkvällen till det gemensamma lägret. 

Mat: 2 luncher utan stormkök samt en frukost (vi ledare ser till att det finns varmt vatten). Middag fixar vi tillsammans på kvällen.

Utrustning: Kläder för att kunna vara ute. Regn- och varma kläder.

Tid: Lördag 10.00 till Söndag ca 15.00. 

Samling: ICA Kävlinge. Viktigt med anmälan senast den 18 september för att kunna köpa in middagsmaten samt se om vi behöver hjälp med skjutsen.

7-8 oktober Paddling på Rönne å

En klassiker för vissa och premiär för andra! Plats inte helt klart då vi kommer behöva hyra kanoter.

Mat: Matlag. 1 frukost, 2 luncher och 1 middag.

Utrustning: Se till att ha alla kläder och sovsäck packat vattentätt. Antingen i vattentäta säckar eller i väska/ryggsäck med hel sopsäck inuti. Extra, komplett, ombyte om vi skulle välta är obligatoriskt. Regnställ och varma kläder ska med. Vi sover i tält.

Tid: 9.00 Lördag – 16.00 Söndag Kan ändras lite beroende på var vi ska paddla.

Samling: ICA i Kävlinge.

Kostnad: Ca 300 kr per barn för att kunna hyra kanoter. Hoppas det är ok. Vi kommer behöva hjälp av vuxen att ta oss till och från. Viktigt med preliminär anmälan senast den 3 oktober så vi är säkra på att vi har kanoter, matlag och skjuts klart i tid. För att det ska bli någon paddling behöver vi hjälp av en vuxen då Lars inte kan vara med. Säg till så snart som möjligt så vi vet att vi kan genomföra paddlingen eller inte.

18-19 november Vandring med övernattning

Vi kommer vandra någonstans i Skåne.

Mat: Matlag, två luncher, en middag och en frukost. Stormkök ska med.

Utrustning: Viktigt att få med sig allt i ryggsäcken så att vi inte behöver bära i armarna. Vi sover i vindskydd så det gäller att planera med kläder och sovsäck(gärna dubbla) för att inte bli kall.

Tid: 10.00 lördag -15.00 söndag.

Samling: ICA Kävlinge. Vi kommer troligen behöva hjälp av vuxen att ta oss till och från.Anmälan senast den 28 april så vi kan planera för matlag och skjutsar.

9 december Klättring inomhus

Vi försöker boka ett tillfälle att prova på att klättra inomhus med instruktör. Flera av barnen har frågat under en längre tid och nu känns de stora nog att få prova.

Mat: En fika och dricka.

Utrustning: Inomhus kläder

Tid: ca 11.00-13.00 Lördag. Tiden kan ändras beroende på hur vi kan boka.

Samling: ICA Kävlinge. Vi kommer troligen behöva hjälp av vuxen att ta oss till och från. Anmälan den 27 november så vi vet att vi blir tillräckligt många. Eventuellt kommer vi att behöva ta in ca 100:- extra för att klara detta då vi redan har spenderat en hel del pengar i år. Hoppas det är ok. Finns det något syskon eller vuxen som vill vara med (självkostnad) så ska det nog gå.....

Detta är en verksamhet inom Friluftsfrämjandet, Kävlinge/Lödde lokalavdelning, och det är obligatoriskt att vara medlem. Medlemsavgiften är för barn 100 kr och betalas in på Friluftsfrämjandets bankgiro: 5378-9350. 
Till första träffen kommer Johan att ha tittat över att alla är medlemmar. Förutom pengen så har det med våra försäkringar att göra, där det krävs att alla är medlemmar som är med oss ut.

Sedan har vi en terminsavgift på 300 kr. Denna betalas direkt till oss ledare och då helst på första träffen. Alternativt via Swish till Johans telefonnummer (072-167 26 63). Skriv då vilket barn det gäller.

Det är jättebra om ni smsar/ringer till Johan och berätta om barnen inte kommer, senast samma morgon om inget annat står ovan. På det sättet vet vi om vi ska vänta eller inte. När det är övernattning och när vi ska åka någonstans så måste vi veta tidigare vilka barn som kommer så vi kan planera med bilar mm.

Ni är välkomna att ringa om det är något oklart eller något ni undrar över.

Johan & Lars

Johan Zellbi

johan.zellbi@gmail.com

076-167 26 63

Lars Celander

lars.celander@live.se

072-747 47 97