Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Lufsare 07

OBS! Flera lufsargrupper existerar, så hitta rätt grupp.

 Lör 26 Augusti. Saxtorpssjöarna

Kanadensarpaddling och planering inför hösten. Vi paddlar, badar och pratar igenom tillsammans vad alla tänker och förväntar sig av Lufsartiden. Vi fikar på krabbelurer och kallrörd björnbärssylt.

Samling: 09:30 vid Kronetorps Mölla
Hämtning: 16:00 vid Kronetorps Mölla

Lör - Sön 16-17 September. Svedala

Nu är det dags för höstens läger och vi hoppas att sommaren dröjer sig kvar J. Lägret kommer att vara i samband med Drängafejden som Svedala lokalavdelning anordnar för Lufsargrupper i regionen. Vi åker gemensamt ut till Svedalaskogarna där detta äventyr är förlagt. Vi skickar ut mer info om lägret den närmsta veckan. Lite info från Svedala LA och Drängafejden följer här:

Drängafejden är en äventyrsrunda i Svedalaskogarna på temat Slaget vid Klågerup. Med hjälp av list, mod och viss kunskap i friluftsteknik följer barnen en snitslad bana där det väntar diverse stationer och i buskarna lurar kungens soldater. Rundan avslutas med gemensam grillning vid målet. I samband med Drängafejden har vi bokat Kirsebo scoutgård från lördagen. Övernattning sker utomhus i egna tält eller vindskydd. Det kommer att finnas tillgång till toaletter och dricksvatten. Vi kommer att arrangera gemensamma aktiviteter under eftermiddag och kväll.    

Samling: Lör 14:30 vid Dalslundsskolan, Åkarp
Hämtning: Sön kl 16:00 Kirsebo scoutgård vid Eksholmssjön mellan väg 108 och Sturups flygplats.

Lör 14 Oktober. AlleManUt

AlleManUt är för hela familjen och kommer som tidigare år att vara i Bokskogen, Torup. Separat inbjudan och info om detta kommer när det närmar sig.

Lör 11 November. Habo Ljung

Idag blir det fisketur. Vi kommer att göra egna fiskespö och prova fiskelyckan i Habo Ljungs dammar. Sedan kommer vi oavsett fiskelycka att tillaga fisk över öppen eld. Ta med liten matsäck som fika och lunch eller något att grilla, om du vet med dig att du bara kommer att smaka lite på fisken ;-).
Varma kläder och stövlar är viktigt idag.

Samling: 09:30 vid Lomma Kyrka
Hämtning: 15:30 vid Lomma Kyrka

Lör 25 November. Rövarkulan

Idag kommer vi att ta oss till Rövakulan där vi har en härlig dag i höstskogen. Vi kommer att göra upp eld och grilla. Så förutom liten fika ta även med något att grilla till lunch. Även här är varma kläder och fodrade gummistövlar bra att ha.

Samling: 9:30 vid Dalslundsskolan, Åkarp
Hämtning: 16:00 vid Dalslundsskolan, Åkarp