Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Sista ordet, juni 2017

2017-06-26

Regionsordförande Anders Ohlsson ger återkoppling på resultaten av vårens nätverkande - och allt bra jobb som utförs i lokalavdelningarna.

Anders Ohlsson

Sommar 2017 innebär att våren har varit och alla årsmöten och stämmor. Region Östs stämma på Gotland gav otroligt mycket matnyttigt, speciellt den input vi fick genom ”walk and talk” men givetvis också genom alla personliga möten.

Sammanställningen från ”walk and talk” har regionstyrelsen nu gått igenom och vi har konstaterat att det finns saker att göra. Direkt har vi skapat bland annat; Styrelseutbildningar (mer information kommer efter semestern), nätverksträffar för kommunikation (Örebro, Växjö, Jönköping) och just nu pågår arbetet med att ta fram ett årshjul. Många har önskat att vi ska erbjuda återkommande utbildningar och nätverksträffar och därför har vi börjat skissa på ett årshjul där man bland annat kan se när det är fortbildningar, grundutbildningar och nätverksträffar, det vill säga sådana aktiviteter som är återkommande varje år. Vår plan är en struktur i stil med: att man ska veta att det varje år är en nätverksträff i vårt norra område den första helgen i februari, att det är någon form av ämnesfortbildning den första helgen i maj osv. Planen är nu att få med så mycket som möjligt är och att kunna lansera årshjulet under hösten.

Återigen, varför gör vi det här? Jo för att vår ambition är att ta till oss den input som ni kommer med, eftersom vår uppgift i regionen är att serva alla våra lokalavdelningar. Vi är till för er och vill att ni utnyttjar den resurs vi har. Har ni fler önskemål så hör av er så att vi vet vad ni tänker.

En annan resurs som ni har är varandra, er grannlokalavdelning eller någon annan lokalavdelning som gör det ni gör, eller vill göra. Kontakta varandra och dra nytta av varandra för tillsammans är ni en stark kraft. Behöver ni hjälp med att hitta någon kontakt så hör av er till regionkontoret och fråga.

Jag vill önska er alla en riktigt skön sommar genom att tala om att vi fortsätter att öka i medlemsantal precis som de senaste tre åren, cirka fem procent även i år vilket är fantastiskt. Vi blir fler för att ni gör ett superbra jobb i lokalavdelningarna. Ni levererar mängder av bra aktiviteter och det vill vi tacka er för. Friluftsfrämjandet 125 år och Skogsmulle 60 år firas i år, varför inte passa på att fira att vi blir fler också?! Låt 2017 bli ett år av firande.

Må väl och njut av sommaren!

Anders Ohlsson
Ordförande, Friluftsfrämjandet Region Öst