Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Långfärdsskridskor

Vid frågor, kontakta: Inge Bäckström 070-219 82 65 ingeback@telia.com

Långfärdsskridsko med Arbrå 2016/17

Långfärdsskridsko på naturis är ett härligt sätt att uppleva vintern. Det ger motion, social samvaro och turens klimax nås oftas under själva fikapausen.

Dessvärre är Långfärdsskridsko inte helt riskfritt. Men, med ledorden Kunskap, Utrustning, Sällskap, Erfarenhet och Omdöme så minimeras riskerna! Det är relativt ”enkelt” att ta sig upp vid plurrning när det finns kunnigt sällskap! 

Åker man ensam och saknar flythjälp (vattentätt ombyte) i ryggsäcken, och utan isdubbar, då kan det bli det sista man gör i livet om man plurrar!? 
Därför kan man aldrig sluta uppmana till att aldrig åka ensam på naturis! Förra säsongen dyster statistik vittnar om detta enkla bud; ÅK INTE ENSAM PÅ NATURIS! 

Vi startar säsongen den 12 november och avslutar den 9 april 2017!

För att åka med oss måste du ha på dig isdubbar, säkerhetsband med karbinhake för infästning till räddningslinan, räddningslinan åtkomligt att kasta, långfärdsskridsko, ett helt ombyte vattentätt packad, ryggsäck med höftbälte och grenband, ispik (gärna dubbel ) är inte obligatoriskt, men bra om du har. Skidstavar fungerar som stöd, men en ispik fungerar som KÄNSELSPRÖ, och vill du utvecklas i is kunskap, då ska du satsa på en bra ISPIK!
Inför varje tur får du ett mejl med information om resp. tur! Oftas fredag kväll efter 20.00 för åkning på lördag, eller söndag!

Vill du veta mer kan du ringa Inge Bäckström, 070-2198265

Välkomna till skridskosäsongen 2016/17 önskar
Friluftsfrämjandet Arbrå/
Inge Bäckström 
Utbildad färdledare