Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Funktionell skidåkning

2017-09-26

Vi utgår från lusten till skidåkning och att alla som åker med oss ska kunna hitta ett åksätt som passar just dem.

Friluftsfrämjandet Region Mälardalen bedriver Funktionell skidåkning för skidåkare som behöver speciellt stöd och inte kan gå i den traditionella skidskolan oavsett om du åker stående eller behöver hjälpmedel. Skidskolan håller till i Flottsbro och Hammarbybacken (endast stående).
Vi kan även utbilda en anhörig eller en assistent om du har behov av detta.

ALLA KAN ÅKA SKIDOR!

Frågan är vilket hjälpmedel just du behöver för att få njuta av vintern och snön? Det är du själv som sätter dina egna gränser. Det finns inga hinder för en gemensam skidsemester med hela familjen.

För både Bi-ski och Ski-cart kan man ha en medåkare som hjälper till i backen. Hur mycket medåkaren hjälper till är beroende på åkarens egna färdigheter. Du som förälder/assistent kan bli medåkare. Om ni inte har den möjligheten finns det instruktörer/allmänmedåkare i många skidområden i Sverige som kan hjälpa till.

Ylva Schöldberg

Verksamhetsansvarig

ylva.scholdberg@friluftsframjandet.se

08-556 307 49

Exempel på hjälpmedel

Sit-Ski

Om jag är rullstolsbunden och aktiv inom andra sporter (starka armar) skulle jag börja med att testa Sit-ski. Om jag vill åka i mjuksnö kan Bi-ski vara ett kompletterande alternativ.

Ski-Cart

Har jag begränsad rörelseförmåga i armarna/armen och sämre balans skulle jag börja med Ski-cart. Här sitter jag tryggt och säkert och kan styra själv.

Bi-Ski

Om jag inte själv kan bidra fysiskt i åkningen skulle jag först välja Bi-ski som ger en härlig skidåkarkänsla. Ett annat alternativ är Ski-cart.

Vinterkul Flottsbro 4 februari 2018

Mer info

Funktionell skidåkning för stående åkare 2018

Skidskolan drar igång den 15 januari 2018 i Flottsbro. Total lektionstid 6 timmar fördelat på 4-5 tillfällen. Skidskolan bedrivs på vardagskvällar.

Till anmälan

Funktionell skidåkning för Biski, Skicart, Sitski 2018

Skidskolan drar igång den 15 januari 2018 i Flottsbro. Total lektionstid 6 timmar fördelat på 4-5 tillfällen. Skidskolan bedrivs på vardagskvällar.

Till anmälan

Licens för brukare/åkare i Biski eller Skicart 2018

Vill du ta åkarlicens för Biski eller Skicart? Då är detta aktiviteten för dig!

Till anmälan