Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Barnverksamhet

Friluftsverksamheten för barn är indelat i olika ålderskategorier. I Norrtälje finns Knytte och Strövare. Vi vill gärna ha fler grupper och till det behöver vi ledare, är du intresserad hör av dig till oss!

Skogsknytte är för barn från tre års ålder. Tillsammans med ledare och föräldrar får de utforska i sin egen takt, med hela kroppen och med alla sinnen.

Skogsmulle är vår friluftsverksamhet för barn från cirka 5 år. Här får de genom lekar upptäcka naturen och lära sig om skogens vanligaste växter och djur. Vi har tyvärr inga Mulle grupper men vi skulle gärna vilja att det fanns.

Strövarve är för barn från 7 år och finns i Hallstavik. Här får man testa att göra upp eld, bygga vindskydd, hantera kniv och yxa – till och med laga sin egen mat över öppen eld. Strövare är helt enkelt en verksamhet där barnen tillåts fortsätta leka och utvecklas samtidigt som de får allt större friluftskunskap!

 

Mer om Skogsknytte:

Syftet är att komma ut i skogen och naturen, leka och lära, ha kul! ...och självklart fika. ;) Att lära sig värna om djuren och naturen, tycker barnen själv om att vara ute i naturen, vill de heller inte förstöra den.

Hittills har vi pratat lite om olika träd, hur de ser ut, känt på dem, stt om vi alla får plats runt ett stort träd. Vi har tittat på att olika träd har olika kottar. Vi har stannat på olika ställen på väg till själva platsen som vi är på i skogen. Stopptecken, ett sätt att känna igen sig och kunna orientera sig. Vi har lekt olika lekar, pratat om allemansrätten en del och gjort lekar till den, letat efter bl.a. djur och kollat på dessa i luppar, några har börjat bygga på en koja m.m. Vi har sjungit och gjort några ramsor.

Jag lovar att vara rädd om djuren och naturen! =)

 

 Vill du veta mer om vår barnverksamhet skicka ett mail till norrtalje@friluftsframjandet.se