Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

 • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
 • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

3 tips när du åker längdskidor med barn

Att åka skidor på längden är ett enkelt sätt att vinteräventyra med sina barn. Följ våra tips så ökar chansen för succé i spåret eller skogen.

 1. Gör er åktur till ett äventyr! 

  Skidåkning för barn är glädje och lekfullhet. För de flesta barn blir skidåkning i ett spår utan direkt mål lätt tråkigt och det blir lite gnälligt. För att undvika det, gör åkturen till ett äventyr! Sikta in er på stugan i skogen dit ni åker och tar en fika. Åk utanför spåret i naturliga terrängen där gupp och ojämnheter gör skidfärden till ett äventyr eller varför inte stanna upp och leka en lek med skidor på fötterna? 
 2. Ta med matsäck!

  En termos med varm choklad, lite russin, några nötter eller varför inte godis gör skidturen genast positivare. En paus för att fylla på energin gör att alla håller humöret på topp.
 3. Klä er rätt!

  Det är en mycket roligare upplevelse i skidspåret om du slipper vara för varm eller kall. Genom att klä sig efter lager-på-lager principen blir det enklare att hålla rätt temperatur och klä av och på dig efter vad som känns bra just i stunden. Undvik att ha bomull närmast huden. Välj underställ och strumpor i ull eller syntet, eller en blandning av dessa så transporteras fukten bort och du slipper bli blöt och kall. 

Snö

Fler guider

Hitta snöäventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.