Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Familj

Fem äventyr för höstlovet

Frostkrispig mark, trädkronor i höstglöd, kanske har den första snön fallit och ligger orörd över mossan. Och så blir det höstlov! De allra bästa äventyren är de som blir av – det behöver inte vara komplicerat eller långt bort. Här är fem tips att inspireras av till både höstlovet och andra härliga hösthelger.


Skogsmulle för alla barn

Friluftsliv ska vara till för alla. Det tycker Ewa Palm i Södertälje lokalavdelning, så hon drog igång Skogsmulle för barn med funktionsvariationer. Det blev snabbt populärt och en del av den ordinarie verksamheten.


Äventyr med barnen du bara kan göra när det regnar

Med hösten på intåg kan det ju hända att en hamnar under en droppe regn eller två. Här är fyra äventyr du kan göra tillsammans med barnen som gör sig allra bäst i regn. Perfekt!


Fem vattenäventyr för upptäckare

Sommaren är nästan synonymt med härliga dagar vid vattnet – med picknick, bad, sandslott och strandtennis. Inget ont om sandslott, men vi skulle vilja tipsa om några fler vattenäventyr att fylla sommaren med tillsammans med barnen.


Skogsmulles semestertips

Fyll sommarlovet med naturupplevelser! Skogsmulle tipsar om sina bästa sommaraktiviteter i naturen, för både stora och små barn.


Skogsmulles semestertips


Upptäckarglädje med Skogsmulle i förskolan

På Nyponets förskola i Uppsala får barnen med hjälp av Skogsmulle lära sig om allt som lever och växer i naturen. Sång, lek och rörelse är bara några saker som väntar på upptäcktsfärden.


Träffa I Ur och Skur Spetsbergen

Tre decennier efter att den första I Ur och Skur- förskolan startade invigdes Sveriges första förskola som byggts för utomhuspedagogik. Häng med till Spetsbergen!


Cykla på fjället

Nyfiken på att cykla på fjället? Då kan Idre Fjäll vara destinationen för dig. Med helt nya cykelleder på fjället gör de cyklingen tillgänglig för alla.


Pyssla med Skogsmulle

I skogen, på fjället, på ängen, i stugan eller tältet. Spara ned bilderna, skriv ut och ha så roligt. Låt äventyret börja.

Visa ytterligare 2 sidor