Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Äventyrsdagen vid Åleslån och Hällerstugan

Första söndagen i september varje år visar vi upp det mesta av våra aktiviteter. Du får prova på och du kan prata med ledare och aktiva. Blir du lite hungrig kan du fika, grilla korv, smaka krabbelurer eller nybakt tunnbröd.

Du möter våra barngrupper och många andra friluftsfrämjar-aktiviteter vid gården Åleslån och därifrån startar de aktiviteter som har en starttid. Längs vägen upp mot Hällerstugan finner du linbanan och lite andra överraskningar. I Hällesvattnet kan du prova på paddling – både kajak och kanadensare. Se programmet!

I år har vi våra vänner från Sportfiskarna, Svampsällskapet musseronen, Naturskyddsföreningen med oss som vanligt och vi hälsar också Bohusläns ornitologiska förening välkommen. Det är roligt att fler föreningar med intresse för natur och friluftsliv vill vara med - och alla samverkar vi med Studiefrämjandet. Tillsammans lockar vi fler unga och äldre till ett aktivt liv i naturen.

För att du ska orka en heldag finns det kaffe, saft och bullar, korv att grilla, krabbelurer och tunnbrödsbakning vid Åleslån. Kaffeservering även i Hällerstugan.

Vi hoppas att du finner något som passar dig!

 

Om att ta sig till Åleslån
Med bil kör du fjällvägen förbi sjukhuset ut ur stan och följer våra skyltar. Efter ungefär en halvmil svänger du vänster och kör till dess vägen tar slut och du är bland en massa andra besökare.

Tänk på att vägarna är smala och de närmaste parkeringarna inte alltid räcker till. Ta det varligt och följ de instruktioner du får om parkering. Det hör till äventyret att gå en liten bit.

Du kan också välja att cykla på fina grusvägar över Bulid från Fasseröd (ca 5 km) – eller vandra Åleslåleden genom skogen från Kurveröd (ca 7 km). Det tar lite längre tid – planera så du hinner vara med.

 

Välkommen!