Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vad gjorde vi 2016?

2016 var ett händelserikt år i föreningen. Kajakverksamheten kom igång på allvar, vi startade en utflyktsgrupp för familjer och mycket mer. Vi fyllde 80 år och firade med en medlemsdag vid vår klubbstuga vid Färingen. Här är några glimtar från året som gick.

Skridsko 2016

I november hade vi en kick-off på Roddklubben med information och bildvisning. Under året arrangerade vi mer än 20 ledarledda gruppturer. Nytt för året var en trestegsraket för nya skrinnare. Den inleddes med en teorikväll följt av en prova-på-dag och en nybörjartur.

Kajak

Säsongen inleddes redan i mars med bassängträning i Strömstad badhus. I juni arrangerade vi en välbesökt kick-off i Holkedalen under ledning av Tony Neij, rutinerad paddelinstruktör. Från midsommar till september var det torsdagspaddlingar. Ett par teknikkurser hann vi också med innan säsongen var slut.

Vandringar 2016

Två aktiva vandringsgrupper har träffats regelbundet under året. Turerna har förlagts till olika platser i norra Bohuslän, från det nybildade naturreservatet på Kobbungen till prinsessornas stig vid Älgfallet på gränsen till Norge. Dessutom har vi varit värdar för ett antal vandringar för allmänheten inom Studiefrämjandets program Biologisk mångfald.