Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Uvar och skator

Stadsnära lärande

Uvar och skator gör en utflykt, oftast den sista onsdagkvällen i månaden. Vi samlas vid Vättlestugan kl 18.30 för samåkningtill vårt resmål där vi har bokat guide.
Våra utflykter är alltid lärorika, roliga, intressanta och inspirerande. Vi får uppleva både kända och mindre kända miljöer i Göteborgsområdet.

25/1 kl. 19                       Shuffleboard
I värsta vintermörkret tänker vi roa oss inomhus med shuffleboard på Biljardpalatset. Man spelar på sandade bord på ett liknande sätt som curling men utan att sopa. Innan spelet får vi en liten kurs. Anmälan 0707-731593 eller hans.fallstrom@gmail.com (senast 18/1) krävs då antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller. Samåkning kl. 18.30 från Vättlestugan.

22/2 onsdag kl. 18.30       Våra småfåglar
Vad är det för fågel som sitter där vid fågelmatningen?
Lennart Svensson, styrelseledamot i vår lokalavdelning, lär oss känna igen de vanligaste fåglarna vid fågelmatningen. Till sin hjälp har han fågelbilder plus ljudupptagningar på fågelläten.
Vi ses i Vättlestugan. Bered dig på lite kvällsfika

29/3 onsdag kl. 19 (18.30)   Volvomuseet    
Vi besöker Volvomuseet och som vanligt med guide förstås. Nutida friluftsliv är ju direkt beroende av att transportera sig själv och utrustning. Vi förortsbor är oftast väldigt transportberoende. Kan vara kul att lära om och uppleva något som betyder mycket för oss i vårt vardagsliv och som försörjning för individ och samhälle. Vi bjuder på kvällsfika!Anmälan till Morgan tel. 031-3303194 eller morgan.karlsson1@telia.com 

26/4 onsdag kl. 19 (18.30)          Stadsvandring
Häng med och ”träffa” fattiga och rika, okända och kända göteborgare som nu är bosatte på Östra Kyrkogården. Efter döden är skillnaden på folk och folk stor. Det märks verkligen på deras gravar. Det gamla klassamhället lever här tydligt kvar, för evigt. Välkomna till en intressant och trots platsen ändå rolig vandring. Anmälan till Hans Fallström. Max 30 deltagare.

31/5 onsdag OBS! kl. 19.30            Fågelutflykt
Vi åker på fågelutflykt till Ragnhildsholmens slottsruin. Där njuter vi i skymningen av fågelliv med välbekanta och obekanta kvittranden. Att vi får höra näktergal finns det garanti på. Ta med dig ditt kvällsfika så njuter vi  av fikat och sällskapet.
Avfärd från Vättlestugan kl. 19.30.