Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Nyligen hänt

Öppet hus i Vättlestugan

Runt 75 personer tittade upp till Vättlestugan när Friluftsfrämjandet Angered höll öppet hus i lördags. Även om det var öppet hus var det inte så många som gick in i Vättlestugan eftersom aktiviteterna hölls utomhus som sig bör.
Runt Vättlestugan visade Friluftsfrämjandet upp aktiviteter för grupperna Knytte, Mulle och Strövarna: linbana, hinderbana, korvgrillning, matlagning i solgrill och våfflor. Naturligtvis dök även Mulle-trollet upp och läste saga för barnen.
Lone Wiklund växte upp ett stenkast från Vättlestugan och var som barn med i Mulle och Strövarna. Nu bor hon i Askim men reser till Angered varannan lördag för att barnen Alexander och Felicia skall kunna vara med i strövargruppen.
– Det är jätteroligt för barnen och vi kommer ut i skogen tillsammans. Vi gör så mycket roligt med vår grupp. Jättebra ledare har vi, säger Lone Wiklund.
– Linbanan var roligast, säger Alexander Demir, 6 år.
Storasyster Felicia tyckte att det nya Hitta Vilse spåret var roligast idag.
– Där lärde jag mig att lägga ut tre pinnar som en stoppsignal, krama ett träd och hänga saker i trädet så att det syns var jag är, berättar Felicia Demir, 8 år.
– Annars tycker jag mest om att paddla kanot, fortsätter Felicia.
Där håller lillebror Alexander med. Han gillar också att paddla kanot och att tälja med kniv.
En av Friluftsfrämjandets många ledare på plats, Carolina Porshede Johansson, förklarar de olika grupperna:
– Knytte är upp till fyra år. Sedan finns Mulle från fem till sju och sedan Strövarna från sju till nio. Det är de grupper vi har nu men det fina med Friluftsfrämjandet är att om man engagerar sig kan vi skapa fler grupper eller nya aktiviteter.
För vuxna finns fotokurser och för pensionärer finns gruppen Uvar och skator. Man behöver ingen friluftserfarenhet för att bli medlem i Friluftsfrämjandet. Alla är välkomna och verksamheten är helt tävlingsfri.
– Kärnverksamheten är att vi är ute i mycket i skogen och barnen får lära sig om naturen och hur vi människor hänger ihop med den, fortsätter Carolina Porshede Johansson.
Carolina är nöjd med dagen.
– Det var vackert väder, kom mycket folk och med små medel kan vi få ihop många roliga aktiviteter utomhus, avslutar Carolina Porshede Johansson.

Text och foto: Jöran Fagerlund

L1068659.jpg
L1068503.jpg