Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Knopp- och Knyttegrupp

Välkommen till Knopp och Knytte - friluftsfrämjandets barnverksamhet. Vi blir fyra ledare som tillsammans med er föräldrar håller i denna grupp där vi har gemensam samling och fika men där aktiviteterna är lite olika beroende på om man är Knopp (de yngsta) eller Knytte (de något äldre). Det viktiga är att har man ett barn i Knopp och ett i Knytte krävs det två vuxna, på grund av att vi delar grupperna och barnen oavsett ålder behöver de vuxnas stöd.

Program hösten 2015
Lördagen den 29/8 vid Boserup

Lördagen den 12/9

Lördagen den 26/9

Lördagen den 10/10

Lördagen den 24/10

Lördagen den 7/11

Lördagen den 21/11

Plats och vägbeskrivning kommer på mail inför varje träff. Alla träffar börjar 9.45 om vi inte meddelar annat och pågår till ca 11.30. Vi inleder med en gemensam samling, därefter delar vi oss i knoppar och knyttar och mulle/strövarbarn och kör dagens tema. Vid halv elva tiden återsamlas knoppar och knyttar och har gemensam fika (förslagsvis smörgås och frukt). Efter att vi fikat klart fortsätter vi med gemensamma lekar/aktivitet. För er som har yngre barn går det givetvis att ha vagn med sig! Det blir roligare om springet i benen är kvar när aktiviteten börjar, än att de inte orkar delta alls!

En avgift på 100 kr/barn betalas varje termin utöver Friluftsfrämjandets medlemskap. Den som inte betalt dessa avgifter innan den 2:a träffen kan inte fortsätta i våra grupper eftersom försäkringarna i så fall inte gäller.

Hör av er via sms till någon av ledarna om ni inte kan komma!
Behöver ni vägbeskrivning, så hör av er!

Maria Persson

Ledare Knytte

friluftsliv@hotmail.se

0703 - 03 06 23

Ulla Olsson

Ledare Knopp

friluftsliv@hotmail.se

0706 - 22 10 43

Utrustning

Ordentlig fika tas med varje gång och något att sitta på! Klä er i rejäla och oömma kläder anpassade efter väder. (Gäller både barn och vuxna!) Fikan intas gemensamt ca kl 10.30, så se till att ha ätit innan ni kommer, eftersom fika under en aktivitet mest stör. I väskan bör ni ha en burk till insekter, fika och sittunderlägg. (De minsta barnen bör ha egen väska, men utan något i, så de övar att bära väskan själv.)