Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Lufsargruppen Ekorrarna

Välkomna till spännande äventyr i skog och mark! Nu till hösten kommer vi inte vara en Strövargrupp längre utan blir en Lufsargrupp. Detta innebär att barnen kommer ta lite mer ansvar och bli mer självständiga under våra aktiviteter. Till att börja med ser vi gärna att barnen packar sina ryggsäckar själva. Under hösten kommer barnen bland annat paddla kanot och prova på att sova utomhus, i tält eller vindskydd. På avslutningen kommer vi tillsammans göra en preliminär vårplanering.

Terminsavgiften är 100 kr och den betalas till oss vid första träffen. Dessutom betalas en års-medlemsavgift till Friluftsfrämjandet på 100 kr (via hemsidan). Nedan följer vårterminens planering och då det behövs återkommer vi med vidare information.

20 augusti.
Paddling på Rönneå. Klockan 10 - 17
Vi kommer att paddla kanot från Höja till Ängelholm. Om vi har tid över efter paddlingen besöker vi Ängelholms hembygdspark. Ha era saker i en vattentät säck/påse inuti ryggsäcken. Om det är fint väder kan man paddla i badkläder. Eftersom att vi inte kommer att återvända till startplatsen kommer vi behöva hjälp med lämning och hämtning.

3 september.
Båttur på Öresund. Klockan 9 - 13
Vi åker ut med miljöforskningsfartyget R/V Sabella för att undersöka livet på havsbottnen i Öresund. Med på båten kommer vi att ha en biolog som kommer att berätta om allt vi hittar. Ta med er varma kläder och ha gärna på er gummistövlar. Om man är känslig för åksjuka bör man ha sjösjuketabletter med sig. Se till att äta en ordentlig frukost på morgonen då detta minskar risken för sjösjuka.

24 - 25 September

Vandring Ängelholm - Gryteskär

Vi gör en vandring på ca 13 km från Ängelholm till vindskyddet Gryteskär utanför Vejbystrand tillsammans med den andra lufsargruppen. Ni kommer att delas in i matlag med de andra lufsarna och göra en gemensam lunch. Framme vid Gryteskär kommer vi att slå upp tält och övernatta.

15 Oktober.
Karta och kompass. Klockan 10 - 15
Vi övar på karta och kompass i Tingvalla.

19 November.
Avslutning med matlagning. Klockan 10 - 15
Vi avslutar terminen med att laga mat tillsammans i Klåveröd. Alla tar med något till maten. Dessutom kommer vi att diskutera vad vi ska göra under vårterminen. Fundera på om det är något särskilt ni vill göra.

Vi samlas alltid på Statoilmacken (Circle K) i Bjuv för samåkning om inget annat anges. Medtag matsäck, sittunderlag och en flaska med vatten (för att släcka törst och ev. eld).

 

Om du inte kan komma eller funderar över något, hör av dig till oss:

Ramona Nyström

ramona.bremer47@gmail.com

0734 - 33 91 80

Mattias Svensson

mattias.svensson.92@gmail.com

0738 -31 48 85

Så packar lufsarbarnen

Med ryggsäck blir händerna fria. Med stövlar på fötterna blir man fri att gå överallt i skogen. I ryggsäcken finns sittdyna, (kniv), extra strumpor, kanske regnkläder och matsäcken. Plastpåsar att dra över strumporna om stövlarna råkat bli våta inuti. Matsäcken är viktig. Kan vara något lätt att äta och något att dricka. Hellre frukt och smörgås än läsk och godis i matsäcken.