Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

2012 - Tallkottarna

På denna sidan finns programmet för Skogsknyttegruppen Tallkottarna. I Tallkottarna är alla barnen födda 2012.

Välkommen till Skogsknyttarna hösten 2016 i Lödde-Kävlinge lokalförening!

Skogsknyttarna är en friluftsverksamhet för barn i åldern 2 - 4 år. Tillsammans med förälder eller annan vuxen och ledare lär sig barnen tycka om att vistas i naturen i alla väder. Med hjälp av lekar och sånger blir de vän med stubbar, kottar, myror och maskar. I skogsbacken eller i parken nära hemmet får de uppleva naturens små och stora under. Ingen annan lekplats kan mäta sig med äventyren i naturen och här behövs ingen dyr utrustning. Matsäcksstunden i en skogsglänta ger gemenskap, närhet och trygghet. Vår verksamhet tillfredsställer barnens nyfikenhet och upptäckarglädje samt utvecklar barnens ansvar för det som lever. Ju yngre barnen är när de får sin första kontakt med naturen, desto större blir deras intresse för naturen under resten av livet. I naturen får barnen möjlighet och stimulans att använda alla sina muskler. Barnens möjlighet till kroppslig aktivitet har stor betydelse för deras totala utveckling.

Nu drar vi igång verksamheten igen efter sommarens uppehåll! Vi som har planerat och leder gruppen tillsammans med er föräldrar och barn heter Eva, Helena och Sofia. Vi känner oss fram under terminens gång vad vi tycker är roligt att hitta på och har en grundplanering att vila på.

Varje träff varar i ca 2 timmar och består av samling med lek och sång, temaaktivitet med upptäcktsfärd och fika.

Tid och plats för hösten 2016:

Lördag 10/9 kl 13:00-15:00 – Barsebäcks strand (Sjöbobadet)

Söndag 25/9 kl 11:00-13:00 – Järavallen. Vandring.

Lördag 8/10 kl 11:00-13:00 – Sandskogen (Gläntan)

Söndag 16/10 kl 10:00-12:00 – Knopp-/Knyttedag Gemensamma aktiviteter. Plats meddelas senare.

Fredag 11/11 kl 18:00-20:00 - Järavallen. Gemensam aktivitet för lokalföreningen. Möjlighet till grillning.

Söndag 20/11 kl 11:00-13:00 – Vindskyddet i Furulund (vid skjutbanan). Gruppen bjuder på korv med bröd.

Bra att tänka på vid varje träff är att ta med något att sitta på som tål fukt, regnkläder om det finns risk för regn, ordentlig fika och dricka till barnet och dig själv som förälder, plastpåse med extra stumpor. Till första gången vill vi gärna att ni tar med spann och spade. Medlemskap i Friluftsfrämjandet löser man via hemsidan, http://www.friluftsframjandet.se/bli_medlem. Endast de som är medlemmar kan garanteras en plats i gruppen och olycksfallsförsäkring gäller endast om barnet är medlem centralt i Friluftsfrämjandet.

Varje lokalförening har dessutom terminsavgifter för de olika verksamheterna, för knyttarna är det 160:- per termin. Denna avgift måste betalas senast vid den fjärde träffen.

Helena Vilhelmsson

hellehglass@hotmail.com

0739694163

Eva Tykesson

evatykesson@hotmail.com

0767654619