Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Tisdagsvandringar

Rapporter från tisdagsvandringar våren o försommaren 2016

Den 3 maj började våra tisdagsvandringar.Första kvälls vandringen gick till  vitsippornas tid på Tromtö,då även bokskogen stod i knopp.Vi lyssnade till fågelsång och såg några hägrar i kollonin.

Sedan har vi besökt Mållsjön och Träsko Elofs udde,fortsatte vidare på en vandringsled där vi passerade en linbasta och senare även Massa-Kajans boplats. Det finns än idag spår efter en primitiv bostad som var bebodd för ca 130 år sedan.I en skeva mellan två lodräta bergssidor på ett par flyttblock som i vinkel möter varandra finns en urgröpning som en gång varit en bostad för en kvinna som kallades Massa-kajan. Trevlig vandring i sol och nyutslagen bokskog.

Tredje tisdagen samlades vi på parkeringen i Skärva och gick en härlig runda i solsken.Vi fick se och intervjua en konstnär som gjorde härliga garninstallationer i skogen nedanför herrgården.

Nästa tur blev en jättehärlig försommar vandring på Spjälkö och Saxemara i Ronneby.Göran Olsson var värd för denna vandring och visade oss sina fina orkidé ställen.Vi gick i skog och hav och fick se många växter och fåglar. 

Nästa vandring var på Almöleden solen lyste och vindarna var kraftiga men varma. Vi hittade en plats i lä där solen lyste på oss när vi intog vår medhavda matsäck.

 

Är du intresserad att följa med? Ring Ulla 0708-165370 eller Bitte 0455-47928 så berättar de gärna mer.