Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Projekt - Må bra i naturen

Friluftsfrämjandet Region Öst har fått projektmedel för Må bra i naturen - en satsning på friskvård för äldre.

Alla mår bättre av kontakt med naturen. Enligt forskningen gäller detta särskilt äldre. Under 2017 pågår en satsning med projektmedel från Familjen Kamprads stiftelse, med fokus på att öka äldres möjligheter till naturupplevelser. Det handlar om friskvård utomhus för seniorer på dagtid.  

Nedbrytning? På fotot ovan håller några av deltagarna på Vuxenmulle på att gräva ner olika "föremål" i marken. Vid återbesök framöver kommer de att följa upp vad som hänt nere i backen. 

Samverkan

Arbetet bedrivs i samverkan mellan Studiefrämjandet, Jönköpings kommun, Friluftsfrämjandets Region Öst och lokalavdelningen Öxnegården som har sin verksamhet i bostadsområdet Öxnehaga. Denna lokalavdelning driver den tätortsnära friluftsgård som är utgångspunkten för de olika verksamheter som genomförs. 

Genomförande

Må bra i naturen omfattar olika aktiviteter beroende på målgrupp, allt från stavgångsgrupper och Vuxenmulle för pigga seniorer. För de som har svårt att gå erbjuds kortare rullstolspromenader och möjlighet att uppleva kontakt med djur och natur i anslutning till sitt äldreboende. 

En inspirationsfilm kommer också att produceras under året, för att synliggöra värdet av friskvård för äldre och lyfta fram Friluftsfrämjandets viktiga samhällsnytta. 

Kontakt 

För mer info kontakta Eva Karlsson, tel 070-229 24 72
eva.karlsson@friluftsframjandet.se