Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Våra kajakturer

Planerade turer 2017. Här kan du läsa lite om turerna. Mer information får du om du går in under Äventyr där vi kommer att påannonsera våra turer och där du också kan anmäla dig. Varmt välkommen med oss ut - låt äventyret börja!

Tisdagspaddlingar

Från 6 juni till mitten av september kommer vi att paddla en enklare kvällspaddling. Vi gör uppehåll under semestermånaden juli. Samling för att vara på vattnet 18.30. Startplats blir Olshammars småbåtshamn. Möjlighet att hyra kajaker via Vätternkajak. Ta alltid med något till fikapausen.

Krispigt Vatten 25 mars


Årets första ledarledda tur. Vi rör oss i skärgården och söker iskanten. Troligtvis har vi skärgården för oss själva. Turen är krävande, erfarenhet och torrdräkt ett måste.

Ombo öar, kallvattenpaddling 8 april

En njutatur då vi paddlar runt bland öarna i miniatyrskärgården utanför Djäknesundet. Vattnet är fortfarande kallt och det medför krav på paddelerfarenhet och bra klädsel.

Askersund Outdoor 12-14 maj

Vi finns med under festivalen och bjuder på turer både prövapå i Alsen och lite längre i Skärgården. Läs mer http://www.friluftsframjandet.se/regioner/ost/askersund-outdoor/ 

Demo i samband med Askersund Outdoor

Vätternkajak och Melkerkajak kommer på besök med olika kajakmodeller och SUP:ar, möjlighet att pröva innan köp och bara prata kajak.

Nybörjarkurser - Paddelpasset Gul

1/6, 12/6 och 14/6 kommer vi att ordna nybörjarkurser i kajak. Du får lära dig grunderna för att få en behaglig kajakupplevelse.

Bland kobbar och skär 17 juni

En riktig favorittur för den som vill både paddla och utforska öarna. Så här års kan det vara kul med både kikare och flora. En tur där även den mindre erfarne kan följa med.

Våta övningar 27 juni

Vi övar olika former av kamraträddning, egenräddning, balans och kanske även en roll. Flera olika grupper.

Paddelpasset på programmet 2 september

Den här turen viker vi till olika övningar som leder mot att kunna examinera sig på paddelpassets gula och gröna nivåer.

Bad och bus 10 augusti

Det här är en kurs i kamraträddning då vi ger oss ut på lite mer exponerade platser och över i lite vågor. Du bör ha genomfört Våta övningar eller ha motsvarande kunskaper för att ha glädje av den här kursen.

Paddelläger för dig med barnasinnet kvar 19-20 augusti

Paddelläger Norra Vätterns skärgård Ett utvecklasläger då vi arbetar med gruppen, friluftslivet och paddeltekniken under glada lekfulla former. Vi bor i tält på en ö och lagar maten gemensamt. Nivå lätt, ungdom och vuxen. Viktigt med lust och nyfikenhet, Möjlighet att examineras på grönt paddelpass.

Spana vrak från kajak 16 september

Det finns gott om gamla vrak i Vättern, en del av dem ligger strax under ytan i vikarna. Tanken är att vi ska bli vrakletaare från ytan. Genom det klara vattnet går det ofta bra att få syn på vraken. Finns det någon modig kanske vi stannar för att snorkla runt.