Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Våra kajakturer

Planerade turer 2016. Här kan du läsa lite om turerna. Mer information får du om du går in under Äventyr där vi kommer att påannonsera våra turer och där du också kan anmäla dig. Varmt välkommen med oss ut - låt äventyret börja!

Tisdagspaddlingar

Från mitten av maj till mitten av september kommer vi att paddla en enklare kvällspaddling. Vi gör uppehåll under semestermånaden juli. Samling för att vara på vattnet 18.30. Startplats blir Olshammars småbåtshamn den här säsongen. Möjlighet att hyra kajaker via Vätternkajak. Ta alltid med något till fikapausen.

Vår i Vättern 21 maj

En njutatur då vi paddlar runt bland öarna i Norra Skärgården. Vattnet är fortfarande kallt och det medför krav på paddelerfarenhet och bra klädsel.

Demokväll juni

Vätternkajak kommer på besök med olika kajakmodeller och SUP:ar, möjlighet att pröva innan köp och bara prata kajak.

Vandra och paddla 18 juni

En riktig favorittur för den som vill både paddla och utforska öarna. Så här års kan det vara kul med både kikare och flora. En tur där även den mindre erfarne kan följa med.

Våta övningar 28 juni

Vi övar olika former av kamraträddning, egenräddning, balans och kanske även en roll. Flera olika grupper.

Paddelpasset på programmet 2 juli

Den här turen viker vi till olika övningar som leder mot att kunna examinera sig på paddelpassets gula och gröna nivåer.

Bad och bus en kväll i augusti

Det här är en kurs i kamraträddning då vi ger oss ut på lite mer exponerade platser och över i lite vågor. Du bör ha genomfört Våta övningar eller ha motsvarande kunskaper för att ha glädje av den här kursen.

Paddelläger för dig med barnasinnet kvar 13-14 augusti

Paddelläger Norra Vätterns skärgård Ett utvecklasläger då vi arbetar med gruppen, friluftslivet och paddeltekniken under glada lekfulla former. Vi bor i tält på en ö och lagar maten gemensamt. Nivå lätt, ungdom och vuxen. Viktigt med lust och nyfikenhet,

Varmt i vattnet i Vättern 27 augusti

Sensommartur En lite längre tur bland öarna i skärgården med möjlighet till bad.

Röcknen eller Utnäset 17 september

Dagstur över öppna vatten – Röcknen För den som har paddelerfarenhet och vill ut till Röcknen, beroende på väder kan vi gå ut till Stora Röcknen eller till Utnäset.

Senhöstturen 8 oktober

Tivedens mörka vatten, Årets senhösttur förläggs till Trehörningen. Vana och bra klädsel är ett krav.