Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Nätverksträff i Örebro IUr och Skurnätverk

Örebro I Ur och Skurnätverk hade lördagen den 17 oktober en helt underbar nätverksträff i Friluftslivets tecken. Läs mer här!

Det är så lätt att man fastnar i behovet av t ex föreläsningar och lärplatteinformation och glömmer att dessa träffar kan genomföras i det enkla. I genuin I Ur och Skuranda.
 
Vi hade en heldag i Gårdsjötorp i vackra Kilsbergen. Med egen medhavd fikarygga samlades vi först och drack kaffe i mossan medan solen gick upp över grantopparna. Sedan genomförde vi den Walk and Talk vandring som vi fått i uppdrag från Friluftsfrämjandet att pröva på. Temat för denna gång var ju som sagt Friluftsliv. I små grupper vandrade vi med solen i ansiktet över stock och sten, längs stilla vatten och genom mossiga skogspartier. Under hela vandringen diskuterades hur vi arbetar med friluftslivet på våra olika enheter och hur vi kan bli bättre på detta. Alla grupper återsamlades sedan uppe vid själva torpet för att smaska härligt god grönsakssoppa som tillagats över elden medan vandringen pågick. Alla som kom tillbaka såg glada och energifyllda ut och kände att detta var ett härligt sätt att samtala på. Det kändes naturligt och givande att vandra och prata samtidigt.
 
Efter maten stod ännu mer friluftsliv på schemat. Den som ville kunde ta en promenad längs Bergslagsleden, plocka svamp eller bär eller sitta i solen bredvid elden och byta erfarenheter med likasinnade. De som ville, vilket de flesta ville, fick möjlighet att pröva på att lära sig att knyta Paracordarmband. Detta blev en riktig hit och något jag tror många av oss kommer att göra ute i våra barngrupper.
 
När vi återsamlades med våra kaffetermosar innan hemfärd kände vi alla att detta varit en dag som givit oss så mycket energi och glädje. Det är ju detta som är det bästa med vårt jobb! Friluftslivet, naturen, solen, gemenskapen!
Jossan Hanström från I Ur och Skur Gullvivans Skogstroll i Pålsboda
Nätverksansvarig för Örebro nätverk