Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Äventyrliga familjen

Ett äventyr för hela familjen, vi finns på två ställen i Linköping.

Äventyrliga familjen Linköping vänder sig till familjer med barn i skolåldern som vill upptäcka naturen tillsammans i Östgötska omgivningar. Vi träffas en halvdag 4 gånger / termin. Olika teman och utomhusäventyr görs varje termin som skall locka hela familjen, där ni kan vara med och påverka. Vid varje tillfälle fikar vi och lagar lunch tillsammans över öppen eld eller på stormkök. Aktiviteter anpassas för barn i olika skolåldrar. Tillexempel paddla, lättare vandring, klättra, bygga koja, geocashing, lätt naturparkour, tälta, cykel utflykt eller kanske ett besök i grottor. Vid något tillfälle under terminen bjuder vi in en expert till vald aktivitet. Deltagande familjer vill lära känna samt lära av varandra tillsammans i naturen.

Start: söndag, 14 aug 2016 (kl 10:00)
Slut: söndag, 14 aug 2016 (kl 14:00)

Start: söndag, 11 sep 2016 (kl 10:00)
Slut: söndag, 11 sep 2016 (kl 14:00)

Start: söndag, 9 okt 2016 (kl 10:00)
Slut: söndag, 9 okt 2016 (kl 14:00)

Start: lördag, 12 nov 2016 (kl 17:00)
Slut: lördag, 12 nov 2016 (kl 20:00)

För mer info eller plats i gruppen maila till:
mulle.vikingstad@gmail.com

Låt äventyret börja / Lina Jarledal Blom & Kristina Sonnert

Kostnad: Familjen skall ha familjemedlemskap i Friluftsfrämjandet Linköping samt en kontant kostnad på 500kr / deltagande familj.  

 

Äventyrliga familjen i Ljungsbro / Berg!

Äventyrliga familjen är en fast grupp som träffas på varierande aktiviteter 4 gånger/termin. Vi vänder oss till familjer som vill upptäcka naturen i Ljungsbros och Bergs omgivningar. Aktiviteterna varierar utifrån säsong och önskan i gruppen. Exempel på olika teman och utomhusäventyr kan vara att laga mat över öppen eld, titta på småkryp, naturpyssel, spåra djur och leka tillsammans. Gemensamt för alla aktiviteter är att vi är utomhus. Vi tar avbrott för lunch och som oftast, även för fikapaus.

Till skillnad från Friluftsfrämjandets övriga barnverksamhet är detta en aktivitet där även föräldrar förväntas ta en aktiv roll i verksamheten, att tillsammans med barnen och övriga familjer utforska naturen. Kanske har just du en specialitet som du vill dela med dig av till oss andra?

För att vara med på aktiviteter med Äventyrliga familjen ska hela familjen vara medlem i Friluftsfrämjandet. Gör även en anmälan till aktiviteten, på friluftsfrämjandet hemsida för varje familjemedlem som ska följa med och kontrollera att du får en bekräftelse för varje person.
OBS! Totalpriset per familj är 200kr oavsett vad ni får för summa på slutet av bokningen.

Planerade äventyr för 2016:
15 maj ”Vi upptäcker våren”
5 juni ”Blommornas värld”
28 augusti ”Vid sjökanten”
2 oktober ”Bland svampar och träd”

Vid frågor kontakta Hilde eller Jenny på: friluftsbarniljungsbro@mail.com

Lina Jarledal Blom

Vice ordförande / Barnledare

mulle.vikingstad@gmail.com

070 360 62 25