Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Fjällvandring för ungdomar

Upplev fjällen med TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen

Välkommen till våra fjällturer i svenska och norska fjällen. Verksamheten riktar sig till de ungdomar och ledare som är aktiva inom vår ungdomsverksamhet, TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen.

Fjällvandra på sommaren

Sommarens fjällvandring brukar hållas samma vecka varje år - vecka 32 i början av augusti. Vi strävar efter att erbjuda olika grupper/turer, så att alla kan hitta ett upplägg som passar. Grundkonceptet är att vi bär med oss mat och tält under vandringen. Ofta finns det också möjlighet att göra någon eller några dagsturer med lätt packning.

Många ungdomar brukar vandra med oss varje år. Fjällen, gemenskapen och upplevelserna är verkligen något som man längtar efter!

Vilka förkunskaper behöver jag ha inför sommarens vandring?

- Du behöver vara van vid friluftsliv. Du behöver ha vandrat förut, antingen i fjällen eller hemma.

Vilken utrustning behöver jag ha på sommarens vandring?
- Det krävs att man har en del friluftskläder och personlig utrustning. Vandringskängor, vettiga regnkläder och vandringsryggsäck är några av de viktigaste sakerna. Tänk på att om du inte har allting själv så kanske du kan låna. Om du ska fjällvandra för första gången och behöver skaffa kläder och utrustning så hjälper ledarna gärna till med tips & råd.
Hur fungerar det med ledare?
- Vi som är fjälledare planerar och genomför vandringen. Du som är TVM-ledare är varmt välkommen att följa med tillsammans med din grupp. Vi ställer dock inget krav på att ledare ska delta.


Bilder

Vi har gjort turer i svenska och norska fjällen årligen sedan 2013. På facebooksidan för TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen hittar du bilder från några av de tidigare fjällresorna.

Kontakt

Eva Rozenbeek (certifierad fjälledare)
eva.rozenbeek@telia.com