Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Genomförda kurser

Hösten 2012
Vår första kurs som gick av stapeln i början av oktober. Det blev en tidig kväll eftersom höstmörkret kom fort och en kall natt. Kursen kördes med 16 deltagare och genomfördes i strålande höstväder.

Våren 2013
I början av maj kördes vår andra kurs och efter ett antal avhopp blev det bara 12 deltagare, varav två avvek under första dagen. Denna gång var vi lite oroliga för vädret och islossningen skedde bara en dryg vecka innan kursen. Men när kursen väl var igång bjöds vi på strålande vårväder och en kylig natt. 

Hösten 2013
Eftersom oktobermörkret hade kommit lite väl fort på den första kursen valde vi att lägga denna kurs i slutet av augusti istället. Vädret var än en gång strålande. Andra nyheter denna kurs var möjligheten att gå kursen med mat, att ungdomar var välkomna samt att vi gick upp till 20 deltagare. Hälften av deltagarna valde att gå kursen med mat.

Våren 2014
Vår största kurs hittills med 20 deltagare. Vädret var än en gång strålande men natten var kall med 3-4 grader. Inför denna kurs lyckades vi också få till ett radioreportage.

Hösten 2014
Eftersom grannfastigheten avverkats sökte vi oss denna gång till nya marker och fann bra skog invid Drögen. Det var lite utmanande att byta plats och det blev ett par vändor extra. Vädret var i stort sätt bra förutom en störtskur under lördagkvällen så att allt blev blött lagom till lägerbygget. Imponerande att alla fick upp eld.

Våren 2015
Återigen nya marker, denna gång vid Stenbäcksgölen väster om Rimforsa. Dagen innan kursen kom vårens sista snöfall och natten blev rå och mycket kall med temperaturer på 1-2 grader. Den första dagen hade vi också mycket regn men den andra dagen var det bättre väder.

Hösten 2015
Återigen en kurs i solsken med den finaste stjärnhimlen som vi har skådat på länge. Det var också helt vindstilla vilket gjorde skogen nästan bedövande tyst. Det stabila vädret gjorde att vi ledare sov under bar himmel. Det enda minuset var nog myggen som hade fest.

Våren 2016
Högtryck var på schemat när vi åter besökte Stenbäcksgölen. Vädret var strålande, myggen hade ännu inte kommit men marken var torr. Därför hade vi inte eldarna tända under natten utan använde dem endast för matlagning. Vi justerade kursen något och fick till bättre tid för matinsamling genom att skippa vedinsamling och granriset. Mattillgången var "riklig" och vattnet togs i huvudsak från gölen. 

Hösten 2016
Vår fjärde kurs vid Stenbäcksgölen. Skogen börjar kännas bekant och vi börjar få ett bra flöde på kursen. Det är intressant att följa vad som händer på markerna och vi kan konstatera att skogen återhämtar sig efter gallringen och växter som gillar mer odlingslandskap, såsom hundkex, börjar nu försvinna. Troligen hittade vi de sista exemplaren denna kurs. Ännu en fulltecknad kurs och det blev totalt 5 vindskydd. 7 deltagare körde med helpension. Vädret var fint under lördagen men på söndagen fick vi en del regn.