Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Våryra 2015!

Det blev en glad och fullspäckad helg med fokus på inspiration, fortbildning och erfarenhetsutbyte, när Friluftsfrämjandet Region Öst arrangerade Våryra 2015, i samarbete med Studiefrämjandet och Stiftelsen Isaberg.

Region Öst hade tagit över budkavlen från Region Väst 2012, då Våryran arrangerades i Skövde för första gången. Vid årets Våryra som gick av stapeln under sista helgen i maj, på Isaberg i Hestra, deltog sammanlagt 120 barnledare från olika delar av landet. På programmet stod en mängd olika inspirationspass till exempel slöjda i trä, naturpyssel, blommor och fågelsång. Men också annan utbildning i form av exempelvis första hjälpen och friluftsteknik. Deltagarna fick också ta del av olika naturupplevelser som MTB-tur genom kulturlandskap, utmanande vandring till Isabergstoppen och kajaktur på småländsk sjö.

På programmet stod också en bejublad urpremiär av en ny barnteaterföreställning om Mulle och Nova som producerats av Friluftsfrämjandet i Växjö, i samarbete med Studiefrämjandet!

Nästa Våryra kommer att arrangeras av Friluftsfrämjandet Region Mälardalen 2018 som tog över budkavlen under högtidliga former, under söndagens avslutning.

Här kan du se programmet: