Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vår nya kommunikatör - tre frågor till Anna

2016-12-21

2016-12-21 Välkommen! Från och med den 1 december jobbar Anna Kim-Andersson som kommunikatör hos Friluftsfrämjandet, Region Öst och Region Mitt. Här berättar hon kort om sig själv - och jobbet som kommunikatör.

Vem är du? Berätta kort om dig själv!

Jag har i snart 15 år arbetat som journalist, kommunikatör och projektledare - som konsult i eget företag samt som anställd i olika roller. Senast kommer jag från en tjänst som kommunikatör och samordnare i en medelstor småländsk kommun. Jag har också en naturvetenskaplig utbildning (geovetenskap) med mig i bagaget från 1990-talet. Vulkaner, glaciärer och spännande landskapsformer. Genom åren har jag upplevt många fina turer ute men naturen på hemmaplan är den som i vardagen betyder allra mest för mig.  

Som person är jag engagerad och nyfiken. Jag idrottar gärna, trivs utomhus och tycker om att läsa och att resa. Mina tre barn är numera tonåringar allihopa och med dem är livet härligt och (stundtals) hektiskt.

 

Vad gör du som kommunikatör hos Friluftsfrämjandet? 

I mina arbetsuppgifter ingår att arbeta med Region Östs och Region Mitts kommunikation och marknadsföring. Jag stöttar också lokalavdelningarna i kommunikationsarbetet. Det ska bli kul att få träffa och jobba ihop med Friluftsfrämjandets medlemmar och förtroendevalda. Framöver kommer jag exempelvis att tillsammans med lokalavdelningarna se över informationen som finns på våra hemsidor. Jag arbetar halvtid och kommer att finnas på plats på kontoret oftast på onsdagar och torsdagar. 

 

Har du någon favoritupplevelse eller favoritplats? 

Åh. Jag tycker om att uppleva nya miljöer och saker. Vulkanöar i Atlanten är resmål på kommande semester. Qvarnstensgruvan i Lugnås och dess omgivningar i Västergötland är en närliggande plats som jag länge varit nyfiken på, men som jag ännu ej besökt. Vid närmare eftertanke så får det bli mitt nyårslöfte för 2017 att faktiskt åka dit!

I vardagen är närheten till Vättern viktig för mig - genom att speja ut över sjön, eller cykla eller promenera i dess strandkant, kan jag varje dag följa vädret, växt- och djurlivet, spana på människorna som passerar och uppleva årstidernas växlingar. En och annan gång har det hänt att det rentav blivit en paddeltur ut på sjön.

Om du har frågor eller vill veta mer: Här hittar du Annas kontaktuppgifter.