Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

God jul!

2015-12-21 Nu närmar sig jul och nyår med raska steg! Kanske hoppas ni, precis som vi, på några avkopplande och aktiva dagar ute i naturen, framför en brasa eller till topps i fjällen! Oavsett hur dagarna spenderas så hoppas vi att ni får en härlig avslutning på året och en bra start på nästa. Här kan du få en fin sammanfattning av året med hälsningar från ordförande Anders och verksamhetsutvecklare Eva!

God Jul önskar Region Öst!


Ett nytt händelserikt år är snart till ända. Under våren arrangerade Region Öst bland annat den uppskattade Våryran, en stor fortbildningshelg för barnledare och har nu lämnat den budkavlen vidare till Region Mälardalen. Ledarveckan Sommar slog rekord och blev den smältdegel av gemenskap och inspiration som vi hoppat på. Projektet Skogshjältarna som vänder sig till barn i utsatta områden är ett spännande pilotprojekt som nu också bedrivs i vår Region sedan i höstas. Inom kort kommer också arbetet starta kring ett pilotprojekt för utvecklingen av Naturparkour. Genom projektet Gilla Backen arbetar skidanläggningar gemensamt för att skapa nya verksamheter. Ett helt annat utvecklingsarbete som också startat under hösten är inriktat på Allemansrätten, med målet att ta fram ett nytt interaktivt material som bär Friluftsfrämjandets signum. 


Många nya samarbeten är på gång att skapas inom regionen och kommer utvecklas vidare på under nästa år. Vi vill passa på och tacka er alla för det fantastiska jobb ni gör i lokalavdelningarna! Varje dag bidrar vi alla inom Friluftsfrämjandet till att barn, unga som gamla får del av ett aktivt friluftsliv som ger livsglädje och välbefinnande! 

Vi ser fram emot ett 2016 fyllt av aktiviteter, verksamhetsutveckling och samverkan. 
Ha en riktig fin jul & nyår!

Anders Olsson och Eva Karlsson
Ordförande, verksamhetsutvecklare
Region Öst