Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Anordna en Äventyrliga dagen i din lokalavdelning

2016-02-05 Äventyrliga dagen är Friluftsfrämjandet, Bergans och vår ambassadör Sören Kjellkvists välgörenhetsprojekt. Tanken är att det ska vara möjligt för lokalavdelningar att anordna egna äventyrliga dagen-dagar. Därför finns nu en Handledning för hur man kan gå tillväga.

Äventyrliga dagens syfte är att ta med ungdomar, som på något sätt har eller haft en tuff och kämpig vardag, ut i naturen på ett äventyr som sträcker sig över ett helt dygn. Äventyrliga dagen vill skapa ett bestående minne och ge dessa ungdomar en insyn i den frihet och lyckokänsla som friluftslivet erbjuder samt en inkörsport för att själva komma igång med sitt eget friluftsliv.

Friluftsfrämjandet äger konceptet och Äventyrliga dagen är kopplat till vårt 90-konto som kontrolleras av Svensk insamlingskontroll. Sören Kjellkvist anordnar 5 st Äventyrliga dagar om året för att marknadsföra och lyfta konceptet på nationell nivå, men visionen är att lokalavdelningar runt om i Sverige ska kunna hjälpa lokala ungdomar ut i friluftslivet.

"Om varje lokalavdelning genomförde en enda Äventyrlig dag om året skulle vi kunna hjälpa mer än 300 ungdomar varje år och först då börjar Äventyrliga dagen göra skillnad på riktigt", säger Sören Kjellkvist