Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Vill du vara med och leda verksamhetsutvecklingen i vår region?

Region Öst söker nu en regionsutvecklare som arbetar på uppdrag av regionstyrelsen.


Fira det nya avtalet

Vårt nya samarbetsavtal med Isaberg Mountain Resort gör att du som medlem i lokalavdelning som tillhör Friluftsfrämjandet Region får rabatt på skipass, skiduthyrning och boende. Hela november får du också 20% rabatt i Isabergs Skidshop!


Access till naturen

På Mänskliga rättighetsdagarna 2017 finns Friluftsfrämjandet på plats den 10 november, i anslutning till ett pass om tillgänglig natur.


Paraskidåkning 2017-2018

Prova på paraskidåkning! Friluftsfrämjandets ledare kommer till orten med utrustning och alla som vill erbjuds att prova på. I vinter erbjuder vi även en utbildning i biski, i Idre den 8-11 januari.


Fyll på med kunskap: styrelseutbildning

I höst och våren 2018 vi möjlighet att erbjuda ett antal tillfällen för utbildning i styrelsekunskap. I november har du möjlighet att delta i Örebro och i vår hålls utbildningar i Jönköping och Visby. Utbildningarna riktar sig till styrelseledamöter i Friluftsfrämjandet Region Östs lokalavdelningar som behöver få en grund att stå på i sitt styrelsearbete.


Förlängd anmälan till våra alpina utbildningar i Sälen i december

Den 6-10 december erbjuder region öst fem alpina utbildningar i Sälenfjällen. Nu har vi förlängt tiden för sista anmälan - fram till den 9 november kan du anmäla dig via webben, du kan också höra av dig till Maria på 036--12 15 79.


Nytt samarbete med Isaberg Mountain Resort ger medlemsförmåner

Friluftsfrämjandet Region Öst är en av grundarna till Stiftelsen Isabergstoppen. Från och med hösten 2017 finns ett nytt samarbetsavtal som ger fina medlemserbjudanden och rabatter på Isaberg Mountain Resort och i Isabergs Skidshop.


”Det ska vara enkelt och roligt att engagera sig!”

Det säger Klas Qvarnström, 66 år, och ordförande för Växjö lokalavdelning samt kassör i styrelsen för Region Öst. Under årens lopp har han varit ledare för både barn och ungdomar, men vad var det som gjorde att han tackade ja till att engagera sig från första början? Hur skapas ett friluftsintresse och engagemang? Klas blickar över axeln och funderar. Han växte upp i en familj som gärna gick promenader i skogen och campade om somrarna. Men kanske var det friluftsupplevelserna via skolan som satte mest prägel…


Gemensam kurskatalog för alpina utbildningar

Vintern 2017-2018 har Friluftsfrämjandet Region Öst och Region Mitt en gemensam kurskatalog för alpina utbildningar.


Friluftslunch med Kronprinsessan

När Kronprinsessan Victoria genomförde sin landskapsvandring i Östergötland den 26 oktober utgick hon från vackra Tinnerö eklandskap, söder om Linköping. Friluftsfrämjandet Linköping fick chansen att vara med och servera Kronprinsessan en friluftslunch, innan vandringens start. Vad stod det på menyn? Jo, en wrap som var fylld med, över elden frästa, närproducerade delikatesser.

Visa ytterligare 10 sidor