Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

“Jag har sökt mig dit där det finns folk som hittar på roliga saker”

Kanotpaddling, vandring, lägerliv, mountainbike. 24-åriga Martin Liepe är frilufts-allätaren som har varit friluftsfrämjare i stort sett hela sitt liv. Sedan i våras är han ledamot i regionstyrelsen.


Öppet, ljust och enkelt att växla mellan ute och inne

Precis före midsommar var det dags för invigning av den nya I Ur- och Skur-förskolan Oxdragaren i Bränninge, Habo kommun. Barnen sjöng sånger, det klipptes band och lagades mat utomhus över öppen eld. Som en överraskning kom också Skogsmulle och hälsade på.


Kalendarium - jubileum 2017

2017 är ett år som går i firandets tecken. Friluftsfrämjandet fyller 125 år och Skogsmulle 60 år. Visste du att Anneli Pompe kommer till Örebro? Visste du att lokalavdelningen i Växjö också fyller 80 år?


Programmet för Ledarveckan sommaren 2017

Vilket smörgåsbord av aktiviteter: Familjeövernattning i tält på Nipfjället, Qigong, Prova på Downhill, Skogsjam. Spana in programmet för Ledarveckan på Idre Fjäll, vecka 27.


Vill du leda vandringar ut i naturen?

I höst erbjuder vi en utbildning för dig som är intresserad av att bli vandringsledare. Vandringsutbildningen genomförs i Lekeberg, Sixtorp, Örebro län. Boka helgen den 29 september till den 1 oktober i din almanacka!


”Mitt mål var att vara ute minst en tältnatt i månaden”

Allvaret, de vita stränderna och stenarna, de stora furuskogarna i norr. Håkan Eriksson, 56 år och ledamot i regionstyrelsen för Region Öst, upplevde barndomens somrar på Öland. Sedan dess har han alltid känt en dragning hit och efter många år på andra platser i Sverige och Norge har han nu återvänt. Denna gång som bofast.


Startskottet har gått: anmälan är öppen till Ledarveckan

Ses vi på fjället i sommar?! Nu är anmälan öppen till sommarens ledarvecka på Idre fjäll. Ledarveckan är till för ledare i Friluftsfrämjandet och deras familjer! Det blir en vecka fylld med aktiviteter, fortbildningar och utbildningar som förhoppningsvis ger mersmak och påfylld inspiration.


Utbildning i Kalmar - skogsknopp, skogsknytte, skogsmulle

17-03-28 Den 12-14 maj är det dags för utbildning i Kalmar, för dig som vill vara ledare i någon av våra barngrupper Skogsknopp, Skogsknytte, Skogsmulle, Familjemulle.


Friluftsfrämjandet är med på Askersund Outdoor

Nyfiken på vad som händer på Askersund Outdoor den 12-14 maj? Nu finns festivalprogrammet framme. Det kommer bli sköna dagar aktiviteter för alla som älskar utelivet! Programmet innehåller aktiviteter som paddling, cykling, båtliv, jakt, fiske, vandring och camping.


Dags att utbilda dig till ledare Strövare/Lufsare?

17-03-12 Det finns platser kvar till vår grundutbildning Strövare-/Lufsareledare i Växjö, Fyllerydstugan, den 7-9 april.

Visa ytterligare 10 sidor