Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Let’s Get Out - Mångkulturella unga ledare

Syftet med projektet är att ge ungdomar med olika bakgrund en möjlighet att bli ledare, förebilder och växa som individer, men också att genom dem kunna nå ut till alla som ännu inte kunnat eller haft möjligheten att upptäcka vår underbara natur och alla aktiviteter vi kan erbjuda.

Tanken är att genomföra vår utbildningsmodell i flera kommuner i Sverige för att så småningom skapa ett nätverk över hela landet.

Genom att Avsfonden i april 2017 meddelade att Friluftsfrämjandet Region Mitts får 3,1 miljoner kronor för genomförandet av Let's get out - Mångkulturella unga ledare, finns det nu stora möjligheter att förverkliga projektets ambitioner i full skala. Läs nyheten från den 10 april 2017 här.

Denna sida kommer att uppdateras med ny projektinformation efter hand. 

Pilotprojektet

Åren 2015 och 2016 har Friluftsfrämjandet Region Mitt arbetat med ett pilotprojekt för Let's get out - Mångkulturella unga ledare. 

Samarbetspartners har varit Borlänge kommun, Studiefrämjandet, Stiftelsen Solstickan. Vi har också haft fantastiska sponsorer - stort tack till Stiftelsen Solstickan, Landstinget Dalarna, Dalarnas Försäkringsbolag, Bergans of Norway, Woolpower, Merrell, Primus, Idre Fjäll.

I slutet av juni 2015 åkte sex härliga ungdomar från Borlänge till Friluftsfrämjandets årliga ledarvecka i Idre för att vara "testpiloter" till vårt projekt, och fick under en vecka ledarutbildning; Mulleutbildning och även parkourledar-utbildning. Veckan resulterade i sex nya ledare i Friluftsfrämjandet, nya vänskapsband och många nya insikter och kunskaper för dem alla.

Sommaren 2016 kom ungdomarna tillbaka som hjälpledare för de nya, men också för fortbildning och lära sig mer. Tillsammans med dem kom ytterligare åtta nya ungdomar, från Borlänge, Stockholm och Sundsvall. Vi hade en fartfylld och innehållsrik vecka på Idre fjäll - och åkte alla hem med nya kunskaper, vänner och insikter, och ett sug att jobba vidare framåt på hemmaplan.

Let's Get Out - Mångkulturella unga ledare

Stort tack till alla involverade ungdomar, våra suveräna ledare, bästa ledarna och ”vår” filmare/fotograf.

Känner du någon som skulle bli en bra ledare i kommande projekt, eller vill du stötta på något sätt - hör av dig till oss. Vill ditt företag eller organisation bli en partner eller sponsor till projektet är du också varmt välkommen att höra av dig!

Kontaktperson:
Ulrika Hermansson, verksamhetsutvecklare i Region Mitt
Telefon: 0733-22 53 93 E-post: ulrika.hermansson@friluftsframjandet.se

Följ projektet på Facebook! Let's Get Out - Mångkulturella unga ledare

Inslag från Ledarveckan 2016

Se en kort intervju och läs lite om våra ungdomar i projektet - med Carl Hård Af Segerstad, Hanna Sunnegård, Jörg Bassek och våra härliga ungdomar.

Läs mer