Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Kalendarium för Friluftsfrämjandet 125 år

2017 är ett år som går i firandets tecken. Friluftsfrämjandet fyller 125 år och Skogsmulle 60 år. På denna sida skapar vi ett kalendarium där vi samlar information om olika firanden inom lokalavdelningarna i regionen.

Söndag 11 juni

ARBRÅ. Vi firar Skogsmulle 60 år i Koldemoåsen med tårta och fika! Vi erbjuder även tipspromenad, lekar och andra roliga aktiviteter för både små och stora.

Övrigt i juni

NJURUNDA. Lokalavdelningen firar Skogsmulle 60 år genom att dela ut fågelholkar till barnen! Läs mer om projektet här.

Lördag 2 september

FALUN. Friluftsfrämjandet i Falun och Säter firar Friluftsfrämjandet 125 år och Skogsmulle 60 år i samband med Skogens dag, Rankhyttan, Falun, kl. 10-15. Välkomna!

Lördag 23 september

VÄSTERDALARNA. Friluftsfrämjandet fyller 125 år och Skogsmulle 60 år! Vi kommer fira med bland annat Mulleloppet och andra aktiviteter vid Äppelbo höstmarknad. Mer information kommer.

Onsdag 4 oktober

RIKS. Detta är den officiella dagen då Friluftsfrämjandet 125 år håller gratulationsmottagning. Läs mer om firandet i Hagaparken. 

Lördag 7 oktober

JÄRVSÖ. Kl. 11-13 firar.Friluftsfrämjandet 125 år, Järvsö lokalavdelning 75 år och Skogsmulle 60 år. Vi bjuder på saft i jubileumskåsa och bulle. Det finns möjlighet att grilla.  Vi träffas vid Badtjärn vid Järvzoo.

SUNDSVALL. Kom och fira Skogsmulle 60 år. Utforska skogen och fira med Skogsmulle som kommer med överraskningar. Kl. 11-14 (drop-in). Här är länken till evenemanget.

Söndag 8 oktober

MATFORS. Friluftsfrämjandet 125 år, Matfors lokalavdelning 70 år och Skogsmulle 60 år. Allemanut med start kl. 10.30. Möjlighet att springa i Mulles aktivitetsslinga. Mulle kommer också på besök! Kaffe och korv till försäljning. Saft och kaka till alla barn. Välkomna! 

NJURUNDA. Skogsmulle fyller 60 år i år, och kommer och besöker Allemanut vid Fiskdammen den 8 oktober. Alla barn är särskilt välkomna, ta med morfar och kusinerna också! Extra gott fika, kanske blir det presenter också? 

Helgen 28-29 oktober

REGION MITT. Regionen kommer att bjuda in lokalavdelningarna till träff. Vi passar också på och firar Friluftsfrämjandet 125 år. Mer information kommer inom kort. 

Året var 1892

Det började med en kärlekshistoria för grundarna av vår förening i slutet av 1800-talet. De blev hopplöst förälskade i skidåkandet och det sunda och nationalromantiska livet runt sporten.

Läs mer

Jubileumspaket

Vi firar jubileet inom Friluftsfrämjandet på många sätt. Här kan du läsa mer om Jubileumspaketet, Jubileumskåsan med mera!

Grattis till oss!

Tipsa oss!

Tipsa oss om hur/när din lokalavdelning firar så uppdaterar vi kalendariet. Ring Anna 0708-20 50 10 eller sänd ett mejl

Skicka mejl

Lägg upp en bild / skriv ett inlägg

Firandet pågår även i sociala medier! Under #ff125 kan vi tillsammans skapa ett tidsdokument för alla de minnen vi samlat ihop sedan starten 1892.

Läs mer