Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Rapport från regionstämman

2016-05-11 Friluftsfrämjandet Region Mitt 2016 års stämma hölls i Cozmoz-lokaler i Borlänge den 23 april. Dagen började med en fikabuffé vid ankomst. I lokalen hade vi förutom fika även dukat upp ett bord med lite olika trycksaker från Friluftsfrämjandet, program för Ledarveckan och infoblad om lite kommande utbildningar. Dessutom fanns kläder från webbshopen för de som ville titta närmare på olika modeller.

Ordförande hälsade välkomna och lämna de över ordet till dagens föredragshållare – det somaliska herrlandslaget i bandy. På plats fanns lagets tränare Jan-Åke, spelaren Hasan samt projektansvarig från kommunen Jan-Olof. Vi fick se en dokumentärfilm ”Trevligt folk”, som handlade om bandylaget. Det var en mycket intressant föreläsning som uppskattades av stämmans deltagare.

Regionens verksamhetsutvecklare Ulrika Hermansson berättade om vårt pågående projekt Mångkulturella Unga Ledare samt visade en film från projektet som spelades in under Ledarveckan Sommar 2015.

Till lunch åt vi syrisk mat, spännande, gott och uppskattat.

Eftermiddagen inleddes med att Fabian Fischer från Riks styrelse berättade om projekt och arbete som sker på Riks.

Därefter tog stämmohandlingarna vid och pågick i circa två timmar. Det var inga stora frågor i år. Vi hade en motion om de anställdas geografiska spridning som styrelsen och stämman beslutade att inte bifalla. Dagen avslutades med gruppdiskussioner om hur region och lokalavdelningar kan jobba tillsammans. Efter en god smörgåstårta så började deltagarna åter igen rulla hemåt.


Ordförande Friluftsfrämjandet Region Mitt
Jörg Bassek