Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Under denna flik hittar du det som är aktuellt i regionen just nu.

Inga problem i Njurunda!

Det var på ett styrelsemöte hos Friluftsfrämjandet Njurunda som idén föddes. Tänk om det skulle gå att fira att Skogsmulle fyller 60 år genom att snickra fågelholkar och dela ut till barnen.


"Vi skulle behöva skruva ner tempot lite"

Anneli Funcke är barnledare, kursledare samt ledamot i regionstyrelsen, hon ingår också i nationella Samordningsgrupp Barn. Hennes roll är att värna om barnledarna - men hemmavid är favoritplatsen berget, en höjd i grannskapet med krumma träd som inte växt så fort.


Kalendarium - jubileum 2017

2017 är ett år som går i firandets tecken. Friluftsfrämjandet fyller 125 år och Skogsmulle 60 år. Nu är vi nyfikna på att få veta vad som är på gång i Friluftsfrämjandet Region Mitt. Tipsa oss om saker som händer - så lägger vi upp det i kalendariet!


Jobba som projektledare hos oss!

Nu söker vi en projektledare/utvecklare till "Lets Get Out". Syftet med projektet är att ge unga människor, 16-25 år, från alla världens hörn en möjlighet att bli unga ledare och förebilder.


Vill du leda barn på vildmarksäventyr?

Utbildningen "Vildmarksäventyr, Strövare och Frilufsare" är för dig som vill bli ledare för lite större barn, från sju år och uppåt. Nu har vi spikat datumen för utbildningen som omfattar tre dagar inklusive en övernattning ute: den 19 samt den 26-27 augusti. Platsen är Falun.


Programmet för Ledarveckan sommaren 2017

Vilket smörgåsbord av aktiviteter: Familjeövernattning i tält på Nipfjället, Qigong, Prova på Downhill, Skogsjam. Spana in programmet för Ledarveckan på Idre Fjäll, vecka 27.


Vill du leda äventyr för barn tillsammans med Skogsmulle?

Utbildningen "Skogsmulle och skogens värld, Skogsmulle, Skogsknytte och Skogsknopp" kommer att gå av stapeln den 8-10 september i Sundsvall." Detta är utbildningen för dig som vill bli ledare  ut i skog och natur, för barn i åldrarna två till sju år.


Från islossning till isläggning

I ett drömscenario tillbringar Anders Hedlund han all tid, från islossning till isläggning, i stugan på Agön. Men Anders gör mer än att vara på sommarstället. Han har exempelvis varit aktiv sedan 1980-talet i Friluftsfrämjande och är idag en av ledamöterna i regionstyrelsen för Region Mitt.


Startskottet har gått: anmälan är öppen till Ledarveckan

Ses vi på fjället i sommar?! Nu är anmälan öppen till sommarens ledarvecka på Idre fjäll. Ledarveckan är till för ledare i Friluftsfrämjandet och deras familjer! Det blir en vecka fylld med aktiviteter, fortbildningar och utbildningar som förhoppningsvis ger mersmak och påfylld inspiration


Friluftsfrämjandet har fått 3,1 miljoner kronor från Arvsfonden

APRIL Frilufsfrämjandet Region Mitt får genom Arvsfonden möjlighet att genomföra det treåriga projektet Let’s get out – Mångkulturella unga ledare.

Visa ytterligare 10 sidor