Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Under denna flik hittar du det som är aktuellt i regionen just nu.

Välkommen på regionträff i Sundsvall

Hej alla lokalavdelningar i Region Mitt. Välkommen till Sundsvall den 28-29 oktober. Regionträffen kommer att ha ett inspirerande och kreativt program och vi hoppas på att vi tillsammans kan göra detta till en härligt mötesplats.


Nominera Årets lokalavdelning, Årets ledare och Årets eldsjäl/inspiratör

Varje dag, året runt, görs en massa bra saker i våra lokalavdelningar. Nu vill Region Mitt ta chansen och lyfta fram Årets lokalavdelning, Årets ledare och Årets eldsjäl/inspiratör. Detta är ett sätt att uppmuntra och synliggöra. Det blir också en väg för att berätta om goda exempel och förmedla inspiration. Tveka inte utan nominera genast dina kandidater!


Datum för alpina utbildningar

Här är datumet för Region Mitts alpina utbildningar för skidor- och snowboard i Vemdalen vintern 2017/2018.


Välkommen Carola!

I våras fick hon 100 barn att på glada ben springa Mulleloppet i Sundsvall. Den 1 september tog Carola Nordström sitt engagemang ett steg till. Då började hon en ettårig tjänst som verksamhetsutvecklare och projektledare hos Friluftsfrämjandet Region Mitt. Här kan du läsa mer om Carola, som har en bakgrund som barnledare inom Friluftsfrämjandet, styrelseledamot i Sundsvalls lokalavdelning, förskolepedagog, och mycket mer.


TVM-invigning i Nyköping

Vänner och upplevelser för livet! Den 16-17 september är det TVM-invigning för frilufsare från lokalavdelningarna i Närke, Östergötland och södra delen av Region Mitt.


Tre träffar med tema: Kommunikation

Vill du vässa din kommunikation? Är du redaktör för föreningens webbsidor och/eller konton i sociala media? I höst och vinter ordnar vi tre nätverksträffar inom Region Mitt. Träffarna är för alla som vill nätverka, tala om kommunikationsfrågor och lära mer om digital kommunikation inom Friluftsfrämjandet. Det blir en dag med fokus på webb och sociala media, tips & tricks och att lära av varandra.


"Vi skulle behöva skruva ner tempot lite"

Anneli Funcke är barnledare, kursledare samt ledamot i regionstyrelsen, hon ingår också i nationella Samordningsgrupp Barn. Hennes roll är att värna om barnledarna - men hemmavid är favoritplatsen berget, en höjd i grannskapet med krumma träd som inte växt så fort.


Ta chansen och bli barnledare!

Utbildningen "Skogsmulle och skogens värld, Skogsmulle, Skogsknytte och Skogsknopp" kommer att gå av stapeln den 8-10 september i Sundsvall." Detta är utbildningen för dig som vill bli ledare  ut i skog och natur, för barn i åldrarna ett till sju år.


Vill du leda barn på vildmarksäventyr?

Vildmarksäventyr (fd strövare, frilufsare och äventyrliga familjen) i Falun är för dig som vill bli ledare för lite större barn, från sju år och uppåt. Utbildningen omfattar tre dagar inklusive en övernattning ute: den 19 samt den 26-27 augusti. Sista anmälan är i början av augusti så skynda dig att anmäla dig!


Inga problem i Njurunda!

Det var på ett styrelsemöte hos Friluftsfrämjandet Njurunda som idén föddes. Tänk om det skulle gå att fira att Skogsmulle fyller 60 år genom att snickra fågelholkar och dela ut till barnen.

Visa ytterligare 10 sidor