Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Rapport från Tisdagsvandringar

På denna sida försöker vi att redovisa lite kring genomförda vandringar.

 

 

    Vandring från Hanviken vid Drevviken till Hammarby Sjöstad tisdagen 10/10

Vandringsledare Rolf Rosenblüth.

    Vi var nio deltagare som steg av vid Hanvikens hållplats kl 8.45 i den lite gråa höstdagen. Direkt från hållplatsen  gick stigar mot Drevviken. Vi nådde snabbt sjön. Där hade vi många fina utsiktspunkter över Drevviken och dess omgivningar. Vandringen gick upp och ner på omärkta stigar. Strandkyrkogården och Skrubba passerades vid Drevviken. Nästa sjö blev Flaten som också kunde ses från höjder. Första rasten hade vi vid amfiteatern vid Flatenbadet där vi hade lä. Därifrån gick vi till Ältasjön. Vår väg fortsatte öster om Brotorpskanalen till Söderbysjön. Vi såg ett stort bäverhyddebygge och en vacker vriden torrfura. Söderbysjön nåddes där vi hade andra rasten med utsikt mot golfbanan och dess restaurang. Till Hammarby Sjöstad gick vi på motionsspår. Fyra deltagare valde att avvika till Björkhagens tunnelbanestation. Övriga fem fortsatte via Lilla Sickla och Hammarbybacken och var framme kl 15.15 efter att ha gått 19 km.

     /Rolf

 


Återrapportering från tisdagen den 5 september...
    Tolv personer vandrade cirka arton kilometer från Ekerö kyrkoväg till Tappström i vackert höstväder.
Genom att bussen passerade vår planerade startplats i full fart, blev startpunkten en annan än tänkt. Men det fungerade det också.
  Första rasten tog vi vid badet efter Nibbla utan att någon badade. Nästa stopp blev i Ekerö kyrka där vi fick lite information av en man som också släppte in oss i den av misstag låsta kyrkan. Äppelallén fick bidra med lite äpplen.
   Vid Lundhagensbadet hade vi en liten olyckhändelse med blodvite, som täten missade. Därför avvek två deltagare för att hitta en bussförbindelse hemåt. Andra rasten blev på fornborgen.
   Därefter passerades Jungfrusund och Ekebyhovs skidbacke med fin utsikt. Ekebyhovs slott var sista punkt före slutmålet Tappström. Där kom precis bussen mot Brommaplan och Mörby.

     /Rolf