Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Fjäll

Att vandra eller åka skidor i fjällen ger fantastiska upplevelser.

Oavsett det är sommar eller vinter kan vi njuta av tystnad, vidder och vyer, samtidigt som det ibland kan vara jobbigt i branta stigningar, över sten och vad eller i besvärligt skidföre. Det växlande vädret och den härliga gemenskapen hör också till helhetsupplevelsen.

De senaste åren har vi haft stugturer vintertid i Lapplandsfjällen, samt olika turer sommartid i Abisko, Grövelsjön och Jämtland. Sommaren 2015 gjorde vi en stugvandring mellan Ammarnäs och Hemavan, och hade ett läger i Dalafjällen för de äldsta Frilufsarna.

2016 hade vi en vintertur i april i Lapplandsfjällen. Under sommaren genomförde vi en stugtur, också i Lappland. Några av Frilufsarna gjorde en vandring i Fulufjällen i augusti.

Aktiviteterna för 2017 är under planering, men vi kan tills vidare avslöja att vi planerar att arrangera en studiecirkel några kvällar i mars-april. 

Vårt mål är att arrangera turer i fjällen, sommar och vinter. Arten av turer sommartid varierar mellan dagsturer och vandring mellan stugor/fjällstationer. Vi satsar också på fjälläger för våra barngrupper för att introducera dem i fjällens natur och förutsättningar. Inbjudan görs i Träff & Turbladet, via e-post till fjällintresserade medlemmar och här på hemsidan.

Kontaktperson: Eva Gruvstedt fjall.sodertalje@friluftsframjandet.se