Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

SwimRun

Kombinationen simning och löpning är enormt rolig. SwimRun är också perfekt träning för dig som planerar Vansbrosimningen, Amfibiemannen eller Ångaloppet.

Beskrivning

Det vi framförallt erbjuder är att simma och jogga i ett socialt och trevligt sammanhang. Vi erbjuder instruktion och tips för de som efterfrågar det. Vi avslutar med medhavd fika och njuter förhoppningsvis av en vacker kväll. Du ska ha fyllt 18 år och kunna simma.

Bana

Vi springer i en grustäkt mellan Sandudden och Ekerö kyrka, på flacka stigar i skogen. Vi simmar i lugna vatten i Mälaren. Efter ett uppvärmningsvarv är det fri fart andra varvet. Man får gärna köra i par och pröva med lina. Vi förbehåller oss rätten att ändra sträckan efter utvärdering.

Sträckor

200 m simning +100 m simning samt 1 km löpning + 500 m löpning. Varvets längd i minuter ska för de snabbaste inte vara mer än 15 minuter.

Att tänka på 

Ta med ombyte, simglasögon och simmössa. Pröva gärna eventuell utrustning innan aktiviteten, så som våtdräkt och skor. De flesta skor kan man simma med, men våta skor är tyngre att springa med. Medhavda saker förvaras ev. i någon av deltagarnas bil. Man kan också förvara sina saker i en vattentät påse i bälte eller flytboj.

Grenledare: Magnus Karnefors  frilufsare@hotmail.com